Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"2 Mayıs 2018 tarih ve 30409 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan Veteriner Hekimliği Uzmanlık KuruluTarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin onayından çıkmış olup, bu önemli aşamadan sonra ,önümüzdeki süreçte Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Sınav (VUS) süreci başlayacak, yaklaşık 30 yıllık sabırlı bekleyişin sonunda mutlu sona ulaşılmış olacaktır.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyinin uzun yıllardır sabır ve kararlılıkla yürüttüğü mücadele amacına ulaşmıştır.
Konu, önemine binaen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi tarafından sürekli gündemde tutulmuş, her fırsatta gerek kamu bürokrasisi ve gerekse siyaset kurumunun yetkilileri ile değerlendirilmiştir.
Detaylı olarak hazırlanan gerekçeli raporlar önemli makamlara arz edilmiştir. Raporların hazırlanmasında konu uzmanları ve bilim insanlarının değerli katkıları olmuştur.
Ülkemizin ihtiyacı olan uzman veteriner hekimleri yetiştirmek amacıyla düzenlenecek uzmanlık eğitimi ve uzmanlık belgelerinin verilmesini kapsayan bu çalışmanın sonuçlanması tüm meslektaşlarımız için tarihi bir dönüm noktasıdır.
Veteriner Hekimliğinde UzmanlıkEğitimi konusunda göstermiş oldukları duyarlılık, yardım, gayret ve ilgilerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Sayın Prof.Dr. Yunus Kılıç’a, Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sayın İsa Sertkaya’ya, personeline ve emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara meslektaşlarımız adına teşekkür ediyor, daha güzel yarınlarda buluşmak üzere tüm meslektaşlarımıza selam ve saygılar sunuyorum"
TARIMDANHABER
Türkiyenin veteriner hekimliğine, veteriner tıbbına çok ihtiyacı vardır.
Sadece bilindik hayvan sağlığı ile değil, Avrupa ve Amerika vb çağdaş ülkelerde olduğu gibi halk sağlığı, gıda hijyeni konularında da veteriner tıbbi önem arz etmektedir. Son yıllarda duyduğumuz deli dana hastalığı, antibiyotik direnci, şarbon hastalığı, kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı, kuş gribi, et, süt ve yumurta ile ilgili endişeler, verem, brusella ve daha nice ülke gündemine işgal eden hususlar veteriner tıbbının alanı içersine gitmektedir.
Veteriner tıbbında Uzmanlık ile ilgili gelişme gecikmiş güzel bir adımdır. ancak devamında bunun bağımsız bir veteriner teşkilatı ile taçlandırılması da gerekmektedir.