Ülkemizde çiftçilerin en maliyet kalemlerinden  birisi olan gübrelerde fiyatlar artış göstermeye devam ediyor. Hangi marka ya da çeşit olursa olsun geçtiğimiz yıla göre yüksek oranda yapılan zamlar, çiftçilerin maliyetlerinin hesabını allak bullak ediyor. Bu karışık durumun içinde  Güncel gübre fiyatları 2023 listesinde son durum ne?

Gübre fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Gübrelerin fiyatını etkileyen faktörler arasında hammaddelerin maliyeti, üretim ve işleme maliyetleri, nakliye masrafları, pazar talebi gibi etkenler yer alıyor.

Organik gübreler genellikle daha ucuz oluyor  çünkü hammaddeler genellikle doğal kaynaklardan elde ediliyor ve işleme maliyetleri daha düşük oluyor. Organik gübrelerin toprak verimliliğini artırma kapasitesi  yavaş olduğu için daha fazla kullanıma ihtiyaç duyulabilir. İnorganik gübreler ise, kimyasal sentez yoluyla üretildiğinden işleme maliyetleri daha yüksek olabiliryor. Ancak, yapısındaki besin elementlerinin konsantre olması nedeniyle bitkilere hızlı bir şekilde fayda sağlarlar.

İşte Gübre Fiyatları ;

görsel 1görsel 2görsel 3

Gübre Çeşitleri Nelerdir?

Organik Gübreler

  • Hayvan Gübreleri
  • Hümik Asit
  • Yeşil Gübre
  • Kompost
  • Torf olmak üzere 5'e ayrılır.

Hayvan Gübresi

Genellikle evcil hayvanların dışkısı ve idrarından oluşan, saman veya yataklık malzemelerin karışımından elde edilmiş, organik içerik bakımından zengin olan gübrelerdir.

 İnorganik Gübreler

Azotlu gübre
Fosforlu gübre
Potasyumlu gübre
Kompoze gübre
Sıvı gübre
Yaprak gübresi olmak üzere 6'ya ayrılır

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!