Borsa İstanbul’da yüzde 75,95’i 800 bin çiftinin ve 1625 kooperatifin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatiflerine ait olan Gübretaş hisselerinde SPK’nın bedelsiz sermaye artırım başvurusunu reddetmesinin ardından yaşanan sert düşüş, hissede manipülasyon iddialarını gündeme getirirken, yaşanan sessizlik ise tepkilere neden oluyor.

BİST 30 endeksinde yer alan Gübretaş gibi güçlü bir hisse, 5 gün boyunca taban taban düşerken, ne Gübretaş tarafından ne de SPK tarafından kamuoyuna hiçbir açıklamanın yapılmaması manidar karşılanıyor. Şirketin ana ortaklarından Oğuzhan Şahinkaya'nın sessizliği de dikkat çekiyor. 

MELİH ALTINOK: RED KARARI NEDEN ÖNCE YATIRIMCI İLE PAYLAŞILMADI? RED KARARI GÜBRETAŞ'A NE ZAMAN BİLDİRİLDİ? ŞİRKET BU SÜREDE NE YAPTI? BİLGİ ÜZERİNE POZİSYON DEĞİŞTİREN OLDU MU?

Sabah Gazetesi yazarlarından Melih Altınok, bugünkü yazısında şok bir iddiayı gündeme getirerek, SPK’nın Gübretaş’ın yüzde 300 bedelsiz başvurusunun reddedilmesiyle ilgili kararını doğrudan yatırımcı ile paylaşmayıp, önce şirkete bildirdiğini dile getirdi. 

Altınok, “Bedelli sermaye artırımlarına onay veren SPK, hisseleri yükselişte olan Gübretaş'a ret verdiğine göre şüpheli bir durumu fark etmiş olmalı değil mi? O halde şu sorulara cevap verilmeli” diyerek, şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

1-   SPK ret kararını neden her zaman olduğu gibi kendisi yatırımcıyla paylaşmadı da önce şirkete bildirdi?

2- Ret kararı Gübretaş'ın açıklamasından kaç gün önce şirkete bildirildi? Bu süre içinde şirket ne gibi tedbirler aldı?

3- Bilgi üzerine pozisyon değiştirenler var mı, araştırılıyor mu?

4- Piyasayı domine eden bir hisse 5 gün boyunca taban yaparken SPK ne yaptı?

LİYAKATSIZLIK MI ART NİYETLİLİK Mİ VAR? FİNANSÇI HÜSEYİN AYDIN VE GÜBRETAŞ'TA DERİN SESSİZLİK!

Diğer yandan Türkiye’nin önde gelen finansçılarından gösterilen ve Ziraat Bankası ile Türkiye Bankalar Birliğinde uzun yıllar görev yapmış olan Hüseyin Aydın’ın yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Gübretaş’ta, şirketin bedelsiz sermaye artırımı ile ilgili başvurusunun SPK tarafından reddedilmesi tam bir skandal olarak değerlendiriliyor.  

Burada iki soru akıllara geliyor… Liyakatsizlik ya da art niyetlilik! Her iki durumun da kabul edilmesi mümkün görünmezken, SPK’nın Gübretaş hissesinde yaşanan ve yatırımcının güvenini tamamen yerle bir eden gelişmelerle ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

OĞUZHAN ŞAHİNKAYA İLE İLGİLİ İDDİALAR CEVAP BULACAK MI?

Bütün bunların yanında 2019 yılında altın madeni hikâyesinden dolayı Gübretaş’ın halka açık hisselerinin neredeyse yarısını çok ucuza toplayarak kısa yoldan önemli bir servete konan Oğuzhan Şahinkaya ile ilgili de farklı iddialar konuşuluyor. Hissenin ana ortaklarından olmasına rağmen Oğuzhan Şahinkaya’nın da derin bir sessizliğe bürünmesi dikkat çekerken, SPK kararı öncesinde Şahinkaya’nın özellikle VİOP tarafındaki işlemlerinin incelenmesi gerektiğine işaret ediliyor.

Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti! Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MEYDANI BOŞ BIRAKMAYIZ!

Borsa İstanbul’un en güçlü hisselerinden olan ve BİST 30’un içinde yer olan Gübretaş’ta, manipülasyon iddialarının tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Borsa İstanbul’un 150. Yıl Gong Töreni öncesinde yaşanması vahameti gözler önüne seriyor. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada "Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkârlara meydanı boş bırakamayız" dedi