Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Tarım Kredi Kooperatiflerinin gübre fiyatları ile piyasa fiyatlarını karşılaştırarak, piyasadaki gübre fiyatlarının çiftçinin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatiflerinden daha ucuz olduğunu kaydetti.

Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması! Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması!

Çiftçiye ait kurumda gübre fiyatlarının piyasadan daha pahalı olmasına tepki gösteren Doğru, “Piyasadaki gübre fiyatı, ortağı olduğumuz Tarım Kredi’den daha ucuz. Üstelik kooperatifte nakliye hariç. Daha iyi piyasa ve stok takibi, işletme gideri düşürme, reorganizasyon, daha profesyonel yönetim.. Ne gerekiyorsa yapalım, bu problemi çözelim. Kooperatif bizim, ÇİFTÇİNİN!” dedi.

mutlu doğrugübre

GÜBRETAŞ VE TARIM KREDİ’DE PAHALI GÜBREYE ÇÖZÜM BULUNAMIYOR!

Çiftçi kuruluşu olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinde gübre fiyatlarının piyasa fiyatlarının üstünde olması büyük bir çelişkiyi ortaya koyarken, ülkeyi yöneten siyasi iradenin bu çarpıklığa bir çözüm bulmaması da dikkat çekiyor. Sorunun çözümü ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili Bakanlıklara kapsamlı raporlar sunulmasına rağmen, nedense sorunun çözümü ile ilgili hiçbir adım atılmıyor.

KÜÇÜK ÇİFTÇİ PAHALI GÜBREYE MAHKUM BIRAKILIYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinden daha çok öz sermayesi zayıf olan küçük ölçekli çiftçiler yararlanırken,  söz konusu bu çiftçilerin de pahalı gübreye mahkûm bırakılması, hükümetin çiftçi, tarımsal üretim ve girdi maliyetleri konusundaki samimiyetsizliğini gözler önüne seriyor.

SORUNA ÇÖZÜM BULMAK YERİNE HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR PAHALI GÜBRE HABERLERİNE ERİŞİM ENGELİ KARARI ALDIRMIŞTI!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde gübrenin pahalı satılmasına yönelik yaşanan sorunlara çözüm bulmak yerine bir önceki hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz, sorunu gündeme getiren haberlere erişim engeli kararı aldırarak çözüm bulmuştu. 

6 GÜBREDE KARŞILAŞTIRMALI FİYAT!

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, twitter hesabından 6 gübrenin piyasa ve Tarım Kredi fiyatlarını karşılaştırmalı olarak paylaştı. Buna göre piyasada 10 bin lira olan Üre gübresi Tarım Kredi Kooperatiflerinde 11 bin 500 liradan satılıyor. Piyasada 5 bin 500 liradan satılan Amonyum Sülfat, Tarım Kredi Kooperatiflerinde 6 bin liradan satılıyor. Yine piyasada 7 bin liradan satılan Can gübresi Tarım Kredi Kooperatiflerinde 8 bin 940 liradan çiftçiye satılıyor. Piyasada 10 bin lira olan 20.20, Tarım Kredi Kooperatiflerinde çiftçiye 11 bin liradan satılırken, piyasada 12 bin lira olan 3x15’de Tarım Kredi’de 13 bin 140 liradan satılıyor.

gübre fiyat liste