TARIMDAN HABER ÖZEL / Gübre fiyatlarında sakin seyir devam ediyor. Kurlarda yükseliş beklentisinden dolayı alıcı ve satıcı tarafında büyük bir belirsizlik yaşanırken, yurt dışı talep düşüklüğünden dolayı fiyatlarda da durağan bir seyir hakim.

BURSA DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ HAFTALIK GÜBRE FİYATLARINI YAYINLADI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği haftalık girdi fiyatlarını yayınladı. 18 Mart haftasına ait girdi fiyatlarına göre üre ve dap gübrede ufak artışlar yaşandı.

50 KİLOLUK ÜRE VE DAP GÜBRE FİYATI 1,5 LİRA İLE 3,7 LİRA ARTTI!

Birliğin fiyat listesine göre geçtiğimiz hafta 50 kg üre gübresinin fiyatı 776,25 lira iken, 18 Mart haftasında fiyat 1,5 lira artarak 777,50 lira oldu.

Yine 50 kg dap gübre fiyatında da haftalık 3,75 lira artış oldu. Geçtiğimiz hafta 1060 liradan satılan 50 kg dap gübrenin fiyatı bu hafta 1063,75 lira oldu.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama!

Gübre1-1

SEÇİMLER SONRASI KAYGILI BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

Belediye seçimlerinin ardından kurların yükseleceği beklentisi ve buna bağlı olarak gübre fiyatlarının da artacağı kaygısından dolayı imkanı olan çiftçiler gübrelerini şimdiden tedarik ederken, bazı bayilerin de gübreyi satmama eğiliminde oldukları kaydediliyor.

Seçimler sonrası gübre fiyatlarının genel seyri hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz...