Tarım ve Orman Bakanlığında üst düzey yöneticilerle ilgili olarak son günlerde hareketli saatler yaşanıyor. Daha önce Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı iken buradan alınarak Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Burhan Demirok, şimdi de Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığından alınarak tekrar Hayvancılık Genel Müdür Yardımcılığına getirildi

KULİSLERDE PEK İHTİMAL VERİLMİYOR ANCAK BAKANLA GÖRÜŞTÜĞÜ KAYDEDİLİYOR

Diğer yandan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile ilgili konuşulan isim ise dikkat çekti. Kulislerde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’un görevden alınarak yerine eski Genel Müdürlerden Kasım Piral’ın tekrar getirileceği konuşuluyor. Kulislerde konuşulanlara göre bu değişikliğe pek ihtimal verilmese de Kasım Piral’in Bakan Pakdemirli ile görüştüğü kaydediliyor. 

FARUK ÇELİK DÖNEMİNDE GÖREVDEN ALINMIŞTI 

Bilindiği üzere Kasım Piral, 2014 yılında Mehdi Eker’in Bakanlığı döneminde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü olarak atanmış ve 2016 yılında Faruk Çelik döneminde görevden alınmıştı. 

GİZEMLİ ET İHALESİ İLE AKILLARA KAZINMIŞTI 

Kasım Piral’in Genel Müdürlüğü döneminde ESK’nın 2015 yılında AB ülkelerinden yapacağı dondurulmuş karkas sığır etiyle ithalatı için yaptığı gizemli ihale kamuoyunda büyük tartışma konusu olmuştu. Rekabet şartlarının oluşması için satacağı sakatatın bile duyurusunu yapan Et ve Süt Kurumu, 2015 yılında Avrupa Birliği ülkelerinden yaptığı dondurulmuş karkas sığır eti ithalatının ihalesini hiçbir duyuru yapmadan, sınırlı sayıda firmalar davet edilerek el altından yapmıştı.

GİZEMLİ İHALENİN GEREKÇESİ BİLE ORTAYA KONAMAMIŞTI

Söz konusu ihaleler, ESK’nın web sayfasından duyurulmadığı gibi, gazetelere ilan verilmemiş ve konsolosluklara davetiye bile gönderilmemişti. Kasım Piral’in Genel Müdürlüğü döneminde yapılan ve kamuoyunda ciddi bir tartışma konusu olan gizemli ihalelerle ilgili kurumdan yapılan açıklamada ise ihalelerin neden hiçbir duyuru yapılmadan sessiz sedasız yapıldığının gerekçesi ortaya konamamıştı.