Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda şunlar kaydedildi: "Tarım alanındaki genç girişimci ve kadın girişimci sayısının artırılması, gençlerin ve kadınların tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Ziraat Bankası tarafından 500 bin liraya kadar (yüzde 10 özkaynak katkısı ile) kredi desteği verilecek. Söz konusu kredi desteğinden yararlanmak için gerekli şartların arasında ‘faaliyet konusu alanda eğitim almak ve belgelendirmek’ şartı yer alıyor. 

Banka tarafından zorunlu tutulan eğitim ve belgelendirme hizmetini sağlamak adına Rektörlüğümüz ile Ziraat Bankası arasında eğitim protokolü yapılmış olup protokol kapsamında çiftçi adaylarının nitelikli bilgiye ulaşmaları adına üniversitemizin Ziraat Fakültesinin öğretim üyeleri ile Merkezimizin stüdyolarında uzaktan eğitim olarak video eğitimler hazırlanmıştır. 

Eğitimlerimize web sitemizden kaydolunduktan sonra en geç 24 saat içerisinde eğitime başlanılabilmekte ve eğitimi tamamladıktan sonra otomatik olarak belgeleri e-devlete işlenerek kullanıma hazır hale gelmektedir. Çiftçi adaylarımıza meslek hayatlarında da destek olmak amacıyla üniversitemiz Ziraat Fakültesi Alo Ziraat Danışma hattımızdan bir yıl boyunca ücretsiz yararlanacaklardır. 

Bu kapsamda eğitim programlarımıza kayıtlar devam etmekte olup banka tarafından ilan edilen başvurular 31.12.2022 tarihinde sona erecektir"

Küçükbaş hayvancılığa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yardım eli Küçükbaş hayvancılığa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yardım eli

kredi-1