Fındık fiyatları, rekoltenin düşük olmasından dolayı yükselişini sürdürüyor. TMO 2023 yılı için fındık alım fiyatlarını Giresun kalite için kg başına 84 lira, levant kalite için kg başına 82,50 lira olarak açıklarken, fındık fiyatı piyasada 110 liraya kadar yükseldi. Fiyatların yükselmesi, fındık üreticisini sevindirirken, alivre satış yapanların ise aleyhine bir durum oluşturdu. 

EMANETE FINDIK VERMEYİN

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatları ile ilgili olarak bir açıklama yaparak üreticileri düşük fiyattan fındıklarını satmamaları konusunda uyararak, "Emanete fındık vermeyin” dedi.

FINDIK FİYATI 120 LİRAYA ÇIKABİLİR!

Özellikle tüccarın dışarıya yüklü miktarda taahhütü bulunduğunu dile getiren Karan, şunları kaydetti: "Bunu yerine getirmek zorundalar, ancak özellikle kullandıkları kredi konusunda da sıkıntı yaşanabilir, bunlara dikkat etmek lazım. Şu anda piyasa toparlandı, serbest piyasada fındık fiyatı yeniden 110 lira seviyesine yükseldi. Piyasa 120 lirayı test etmek isteyebilir ama benim şahsi görüşüm 115 lira seviyelerine kadar çıkabilir yönünde” 

Serbest piyasada fındık fiyatları tekrar yükselmeye başlayarak haftayı yükselişle kapattı. Karadenizli milyonlarca fındık üreticisi, serbest piyasada fındık fiyatlarını yakından takip ediyor. Erkenden elindeki fındığı satan üreticiler şimdiden pişman olurken, geçen hafta inişli çıkışlı bir grafik çizen serbest piyasa fındık fiyatları haftayı yükseliş trendinde kapattı.

FINDIKTA REKOLTE DÜŞÜK OLUNCA İŞLER TERSİNE DÖNDÜ!

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre, bu sezon işler tersine döndü. Rekoltenin düşük olması piyasayı altüst etti. Geçmişte yüksek rekolte nedeniyle büyük karlar eden alivre satış yapanların bu sezon büyük zararlarla karşı karşıya oldukları kaydediliyor.

Özellikle fındık üretiminin merkezlerinden Ordu’da 23 Eylül Cumartesi günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık en düşük 92 en yüksek 95 TL’den işlem görüyor.

TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL! TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL!

Giresun, Trabzon,  Samsun, Ordu serbest piyasa güncel (23 Eylül) fındık fiyatı kaç lira? 

Samsun serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 96 TL 

Giresun'da serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 107 TL

Trabzon serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 91 TL

Ordu serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 92-95 TL

Sakarya serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 94 TL