Et ve Süt Kurumu et ürünlerine yüzde 25 zam yaptı! İşte güncel kıyma ve kuşbaşı fiyatları... Et ve Süt Kurumu et ürünlerine yüzde 25 zam yaptı! İşte güncel kıyma ve kuşbaşı fiyatları...

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, erişim engeli kararlarında, Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinden yeni bir hukuk skandalı! Bilecik Sulh Ceza Hakimliği, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını yok sayarak erişim engeli haberine de erişim engeli kararı vererek, yeni bir hukuk skandalına imza attı.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin eski genel müdür yardımcısı Davut Arpa’nın, Fahrettin Poyrazla ilgili olarak Balıkesir/Ayvalık’taki 1 milyarlık zeytinyağı fabrikasından dert yandığına yönelik habere, Arpa’nın talebi üzerine Gölbaşı (Ankara) Sulh Ceza Hakimliği tarafından 15 Ağustos’ta erişim engeli getirilmişti. Söz konusu habere erişim engeli getirildiğine dair 16 Ağustos’ta yayınlanan ‘Fahrettin Poyraz Davut Arpa haberine erişim engeli kararı’ başlıklı habere de bu sefer Fahrettin Poyraz’ın başvurusu üzerine Bilecik Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı verildi.

erişim engeli talebi

DAVUT ARPA ARKADAŞ TOPLANTILARINDA DERT YANMIŞTI!

Bir zamanlar Fahrettin Poyraz’ın en yakınındaki isimlerin başında gelen Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa’nın, bugünlerde yakın çevresine Poyraz ile ilgili ağır ithamlarda bulunarak dert yandığı öğrenilmişti. Arpa’nın kapalı arkadaş toplantılarında, Poyraz’ın paravan şirketlerle olan kirli ilişkisini ortaya koyan Balıkesir/Ayvalık’taki  1 milyar liralık zeytinyağı fabrikası ile ilgili olarak; ‘Poyraz bu fabrikayı hangi parayla aldı? Bu parayı nereden buldu?’ şeklinde dert yanması dikkat çekmişti. Söz konusu habere önce Gölbaşı (Ankara) Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı aldırılırken, erişim engeli haberine de bu sefer Bilecik Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

SULH CEZA HAKİMLİKLERİ KENDİSİNİ ANAYASA MAHKEMESİNİN ÜSTÜNDE Mİ GÖRÜYOR?

Kamu yararı düşünülerek güncel ve bazı belgelere dayalı olarak yapılan haberlere karşı Gölbaşı (Ankara) Sulh Ceza Hakimliği ile Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinin, Anayasa Mahkemesi’nin 27 Ekim 2021 tarihli kararını yok sayarak hukuksuz bir şekilde erişim engeli kararı vermeleri, adalete olan güveni zedelerken, Fahrettin Poyraz’ın bu hukuksuz erişim engeli kararları ile kendisini aklamaya çalışması manidar bulunuyor.

FAHRETTİN POYRAZ ANKARA’DA İKAMET EDERKEN NEDEN BİLECİK?

Fahrettin Poyraz’ın Ankara’da ikamet etmesine rağmen, erişim engeline yönelik talebini memleketi olan Bilecik’teki Sulh Ceza Hakimliğine yapması da dikkat çekti.

BELGELERLE SABİT OLAN HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR İFADESİNİ HAKARET OLARAK DEĞERLENDİRDİ!

Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinin somut bilgi ve belgele dayalı olarak yapılan haber içeriğinde; Fahrettin Poyraz ile ilgili kullanılan ‘hukuksuz genel müdür’ ve ‘Paravan şirketlerle kirli ilişkisi olan’ ifadelerini gerekçe göstererek, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim engeli kararı vermesi de tam bir hukuk skandalı olarak tarihe geçti.

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR İFADESİ GAZETECİNİN İDDİASI DEĞİL GENEL KURUL KARARI İLE SABİT BİR VAKA!

Fahrettin Poyraz’ın 2018 yılında Tarım Kredi Kooperatiflerine hukuksuz bir şekilde atandığı konusu gazetecinin bir iddiası değil, tam aksine Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2019 yılında yapılan Genel Kurul kararı ile sabit bir vaka iken Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinin ‘Hukuksuz Genel Müdür’ ifadesini bir hakaret olarak değerlendirmesi hakimlik tarafından hukukun nasıl ayaklar altına alındığını gözler önüne serdi.

1 MİLYARLIK ZEYTİNYAĞI FABRİKASININ ORTAKLIK YAPISI BÜTÜN KİRLİ İLİŞKİ AĞINI ORTAYA KOYUYOR

Diğer yandan Fahrettin Poyraz’ın, gizli ortağı olduğu İris Akademi’nin çalışanları üzerine kurdurulan paravan şirketlerle olan kirli ilişki ağını, Balıkesir/Ayvalık’taki 1 milyarlık zeytinyağı fabrikasının ortaklık yapısı açık bir şekilde ortaya koymasına rağmen, Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinin ‘Paravan şirketlerle kirli ilişkisi olan’ ifadesini hakaret kabul ederek habere erişim engeli kararı vermesi manidar bulundu.

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN VE ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIK KARARLARI YOK SAYILDI!

Öte yandan Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz genel müdür haberlerine yönelik 2020 yılında aldırdığı hukuksuz erişim engeli kararları Anayasa Mahkemesi tarafından tamamı iptal edilerek söz konusu haberlerimiz doğrulanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları da bu yönde yapılan suç duyurularının tamamına takipsizlik kararı vermişti. Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinin bu kararların hiç birini görmezlikten gelerek sadece Fahrettin Poyraz'ın taraf olduğu, Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nde açık veya kapalı olarak mevcut bulunan herhangi bir dosyanın olmadığını gerekçe göstererek, hukuksuz genel müdür ifadesini hakaret olarak değerlendirmesi dikkat çekti.

FAHRETTİN POYRAZ BU İKİ KONUNUN İRDELENMESİNDEN BÜYÜK ENDİŞE DUYUYOR!

Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Kooperatiflerinde 3,5 yıl hukuksuz bir şekilde genel müdürlük yaptığı belgelerle sabit iken, Tarım ve Orman Bakanlığı 2019-2022 yılları arasında işlenen bu hukuksuzluğa resmen göz yummuştu. Devlet Denetleme Kurulu da büyük bir infiale neden olacağı için bu hukuksuz atamayla ilgili hiçbir işlem yapmamıştı. Bu hukuksuzluğun bir şekilde sorgulanması durumunda, Fahrettin Poyraz, 3,5 yıl içinde aldığı bütün maaş, ikramiye, huzur hakkı, yolluk, harcırah hepsini kuruşuna kadar faiziyle birlikte geri ödemek zorunda kalacak.

İşte bundan büyük endişe duyan Poyraz, görevde iken hukuksuz genel müdür haberlerine karşı göstermelik suç duyurularının dışında hiçbir işlem yapamazken, mevcut durumda da belli hakimlikler üzerinden aldırdığı hukuksuz erişim engeli kararları ile haberleri yayından kaldırtarak kendisini aklamaya çalışması manidar bulunuyor. Yine belgelerle sabit olan paravan şirketle olan kirli ilişki ağının da bir şekilde irdelenmesinden endişe duyan Poyraz, aynı şekilde bu haberleri de yayından kaldırtarak konunun üstünü örtmeye çalışması da yaşadığı endişeyi gözler önüne seriyor.

FAHRETTİN POYRAZ DAHA ÖNCE DE GİZLİ ORTAĞI ÜZERİNDEN ERİŞİM ENGELİ KARARI ALDIRMIŞTI!

Fahrettin Poyraz, paravan şirketlerle olan kirli ilişki ağını ortaya koyan haberlere yönelik de 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerin hemen ardından İris Akademinin eski ortaklarından Abdullatif Beyberk Uysal üzerinden erişim engeli kararı aldırmıştı. Abdullatif Beyberk Uysal, doğrudan kendisiyle alakası olmamasına rağmen Fahrettin Poyraz’ın paravan şirketlerle olan kirli ilişki ağını ortaya koyan 14 habere yönelik erişim engeli kararı aldırması hukuk skandalı olarak tarihe geçerken, yaşanan endişeyi de ortaya koymuştu.