Gübrede CE sertifikasyonu semineri düzenlendi. Gübrede Avrupa Birliği (AB) Regülasyonu (EU 2019/1009) ve CE Sertifikasyon Semineri Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan, gübre ürünlerinin uygunluk değerlendirme prosedürünü yönetme yetkisine sahip onaylanmış kuruluş AgroCert Genel Müdürü Sebahat Uluşan, güvenilir gübrenin önemine dikkati çekti.

1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları... 1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları...

Çalışmalarını AB yönetmeliği (EU 2019/1009) kapsamında bitki ürünlerinin uygunluk değerlendirme prosedürünü yönetme yetkisine sahip onaylanmış bir kuruluşla iş birliği içerisinde gerçekleştirdiklerine işaret eden Uluşan, "Gübre belgelendirme ve eğitim hizmetlerinin önemini vurgulayarak, sektörde öncülük etmeyi ve çevre dostu uygulamaların daha yaygın hale gelmesini hedefledik.

Üreticinin garanti beyanı ve bir anlamda da ürünün pasaportu olarak ifade edilen gübrede CE işareti, bulunduğu ürünün insan, hayvan, bitki sağlığı ve güvenliği ile çevreye zarar vermeyeceğini belirtir. Gübrede CE işareti, ürünlerin Avrupa ve uyum adayı ülkelerde serbestçe dolaşımına uygun olduğunu belirtir." değerlendirmesinde bulundu.

AgroCErt ve TÜV Austria Hellas uzmanlarının CE sertifikasyonu hakkında bilgi verdiği seminerde; Kimyasalların Kaydı Değerlendirilmesi İzni ve Kısıtlanması (REACH) konusunda SUSCHEM uzmanları, CE Belgelendirme sürecindeki denetim analizleri konusunda ise Düzen Norwest Laboratuvarı uzmanları katılımcıları bilgilendirdi.

ETİ BAKIR’A CE BELGESİ

Öte yandan program kapsamında bir ilk gerçekleştirilerek Eti Bakır'a amonyum sülfat uluslararası CE belgesi verildi.