Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 8 Haziran itibariyle kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu karkas kesim fiyatlarını açıkladı.

YOĞUN İTHALAT ET FİYATLARINI DÜŞÜRMEZKEN ÜRETİCİ CEZALANDIRILIYOR!

ESK’nın yoğun ithalatından dolayı karkas kesim fiyatları ortalama 220 lira bandında stabil bir duruma gelirken, ithalatın yoğun bir şekilde devam etmesi durumunda fiyatların daha da aşağıya düşmesinden endişe ediliyor. 230 liranın altındaki karkas kesim fiyatları üreticiyi üretim açısından kaygılandırırken, yoğun ithalatın devam edeceği endişesi ve kurlardaki artıştan dolayı üreticiler çiftliklerine yeni hayvan alıp almama konusunda büyük bir kaygı yaşamaya başladı. Bu kaygı da hayvancılıkta üretimi ciddi anlamda tehdit ediyor.  

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarını unuttu! Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarını unuttu!

KARKAS KESİM FİYATLARI SON 3 HAFTADIR DÜŞÜŞ TRENDİNE GİRDİ!

Uzun bir süredir yükseliş trendinde olan karkas kesim fiyatlarında son üç haftadır yükseliş durdu. Üç hafta önce 230-235 lira bandında seyreden dana karkas kesim fiyatları son iki haftadır 230 liranın altına düşerek ortalama 227 lira seviyelerinde bulunuyor. Aynı şekilde kuzu karkas kesim fiyatları da 200 liranın altına düşerek kesimler ortalama 190 lira seviyesinden yapılıyor.

ULUSAL KIRMIZI ET KONSEYİ HAFTALIK KESİM FİYATLARINI YAYINLADI

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 8 Haziran itibariyle kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu karkas kesim fiyatlarını açıkladı. Buna göre dana karkas kesim fiyatı 227,11 lira, kuzu karkas kesim fiyatı ise 190,59 lira oldu.

UKON tarafından yayınlanan karkas kesim fiyatlarına göre geçen hafta 228,24 lira olan dana yağsız kesim ortalama fiyat bu hafta 227,11 lira oldu. Yine geçen hafta 191,75 lira olan kuzu karkas kesim fiyatı ise bu hafta 190,59 liraya düştü.

DANA KARKASTA 230 LİRANIN ALTI FİYAT ÜRETİCİYİ ÜRETİMDEN UZAKLAŞTIRIR!

Yoğun ithalattan dolayı karkas kesim fiyatlarının 230 liranın altına düşmesi, yetiştiriciyi işletmesine hayvan almaktan uzaklaştırıyor. Kursların yükselmesi, yem fiyatlarının artması besi maliyetlerini yükseltirken, yoğun ithalatla fiyatların baskılanmaya devam edeceğine yönelik endişe, sektörde ciddi bir belirsizliğe neden oluyor. Şuanda 180 liranın altında canlı besilik hayvan bulunmazken, böyle bir ortamda yetiştiricinin üretimine devam edebilmesi için kesimlik fiyatının 230 lira bandının altına inmemesine dikkat çekiliyor. Karkas kesim fiyatlarında 230 liranın altındaki fiyatın, üretim açısından ciddi bir risk oluşturduğuna vurgu yapılıyor.

Dana karkas kesim fiyatı kaç lira oldu? Kuzu karkas kesim fiyatı arttı mı? İşte 8 Haziran 2023 karkas kesim fiyatları…

Bölgelere göre 8 Haziran dana karkas kesim fiyatları şu şekilde gerçekleşti:

  • Ege Bölgesi: 230,80 TL/Kg
  • Akdeniz Bölgesi: 228,50 TL/Kg
  • Marmara Bölgesi: 230,75 TL/Kg
  • İç Anadolu Bölgesi: 228,80 TL/Kg
  • Doğu Anadolu Bölgesi: 220,00 TL/Kg
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 222.00 TL/Kg
  • Karadeniz Bölgesi: 229,15 TL/Kg

et fiyat ukon