TARIMDAN HABER ÖZEL / Et fiyatlarına bir zam haberi de ESK’dan geldi. Yapılan yoğun ithalata rağmen karkas kesim fiyatları aralıksız yükselirken, ESK’nın zam haberi piyasadaki fiyatları daha da artırması bekleniyor.

SANAYİCİYE 245 LİRADAN SATILAN İTHAL KARKAS ET 280 LİRAYA ÇIKARILDI

ESK, et fiyatlarına müdahale etmek için ithal ettiği karkas satış fiyatlarında artışa gitti. ESK, sanayiciye ithal karkası 245 liradan satarken, satış fiyatını 35 lira artırarak 280 liraya çıkardı. Zamlı karkas satışları yarından itibaren geçerli olacak. Yapılan ithalata rağmen et fiyatlarının yükselişi önlenemezken, sanayiciye satılan ithal karkas fiyatlarının artırılması, piyasada et fiyatlarına da olumsuz yansıması bekleniyor.

MARKETLERE SATILAN İTHAL KARKAS ET FİYATINDA BİR ARTIŞA GİDİLMEDİ!

Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü! Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü!

ESK, bilindiği üzere et fiyatlarına müdahale etmek için kasaplık hayvan ithalatının yanında karkas et ithalatı da yapıyor. İthal edilen karkas etler de marketlere ve sanayicilere satılıyor. Marketlere ithal karkas etler 235 liradan satılırken, sanayiciye 245 liradan veriliyordu. Marketlere satılan ithal karkas et fiyatlarında bir artış yapılmazken, sanayiciye satılan karkas et fiyatları 35 lira artırılarak 280 liraya çıkarıldı.