TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) haftalık kesim fiyatlarını açıkladı. UKON’nun Türkiye ortalaması kesim fiyatlarına göre önceki hafta sert bir düşüş yaşayan kesim fiyatları, geçtiğimiz hafta tekrar yükseldi.

Sığır kesim fiyatı kaç lira oldu? ESK'nın yapacağı kesimlik sığır ithalatı et fiyatlarını düşürecek mi? Kuzu kesim fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Karkas kesim fiyatları neden artıyor? Yem fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Hayvancılık sektöründe bu soruların cevabı aranıyor. 

ESK KESİMLİK İTHAL SIĞIR SATIŞ İLANINA ÇIKMIŞTI

Et ve Süt Kurumu, kesim fiyatlarını baskılamak için ithal kesimlik sığır satış ilanına çıkmıştı. Satış ilanının yapıldığı hafta kesim fiyatlarının 2 lira yükselmesi dikkat çekti.

KESİM FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Kesim fiyatlarının yükselmesi, hem girdi maliyetlerinin artması hem de iç piyasada yeterli hayvanının bulunmamasına bağlanıyor. Ülke ekonomisi enflasyonist bir ortamda bulunması ve kurlardaki yükselişin devam etmesi, hayvancılık tarafında girdi maliyetlerini artırırken bu da kesim fiyatlarını yukarı çekiyor.

Et ve Süt Kurumu, ithal hayvanla piyasayı baskılamaya çalışsa da bunun sürdürülebilir bir yanı olmadığı için et fiyatları önümüzdeki süreçte de konuşulmaya devam edilecek.

BU HAFTA KESİM FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

UKON tarafından haftalık yayınlanan kesim fiyatlarına göre, dana yağsız kesim fiyatı 260,51 TL'den 262,64 TL'ye, kuzu yağsız kesim fiyatı da 273,07 TL'den 275,21 TL'ye çıktı. 

EN YÜKSEK ARTIŞ İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE OLDU!

Türkiye ortalama kesim fiyatı 2 lira yükselirken, İç Anadolu Bölgesi'nde kesim fiyatları 4,2 lira birden yükseldi. Önceki hafta 259,80 TL olan İç Anadolu Bölgesi kesim fiyatları bu hafta 264 TL'ye çıktı. En yüksek artış bu bölgede yaşanırken, İç Anadolu Bölgesi'ndeki kesim fiyatları Türkiye ortalamasını da yukarı çekti. 

Güncel dana kesim fiyatı kaç lira oldu? 28 Aralık kesim fiyatları şöyle...

Ege Bölgesi: 261,50TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 258,50 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 261,55 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 264,00 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 262,25 TL/Kg

CHP'den Et ve Süt Kurumu yöneticileri hakkında mevzuata aykırı et satışından dolayı suç duyurusu! CHP'den Et ve Süt Kurumu yöneticileri hakkında mevzuata aykırı et satışından dolayı suç duyurusu!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 261,00 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 269,70 TL/Kg

Ukon Kesim Fiyatı