Et ve Süt Kurumu, Bosna Hersek'ten 1000 ton taze soğutulmuş kemiksiz sığır eti alımı için 25 Ekim'de duyuru yaptı. Duyuruda, alımların online teklif verme usulüyle yapılacağı belirtildi. Buna göre Kamu İhale Kanununa istisna kapsamında yapılacak ihalede firmalardan online olarak teklifleri alınacak. Katılımcı firmalar, 2 Kasım'a kadar başvurabilecek. Başvuruların incelenmesinin ardından evrakları uygun bulunan katılımcılara online teklif verebilmeleri için şifre verilecek. 6 Kasım'da ise katılımcı firmalar aldıkları şifreyle sisteme girerek teklif verecekler.

Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu! Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu!

ONLİNE ALIM NASIL YAPILACAK?

Teklifler malın kilogram birim fiyatı üzerinden verilecek. Teklif verme süresi 10 dakika olarak belirlendi. Minimum eksiltme tutarı 1 ( tam katları ) Cent olacak. İlk teklif verildiği anda, Kurum tarafından belirlenen teklif verme süresi işlemeye başlayacak. Teklif vermek için kalan süre kurumun internet sayfasında tüm yükleniciler tarafından görülebilecek. Teklif verme süresi içinde, teklif vermek isteyen yükleniciler, istenilen başvuruları yaparak teklif vermeye katılabilecek. Teklif süresi sonunda en düşük teklifi veren yüklenici, kazanmış olacak. Verilen son teklif son üç dakika içerisinde verilmesi halinde teklif verme süresi otomatik olarak üç dakika uzayacak. Diğer yandan firmalar 6 Kasım'dan önce ön teklif de verebilecekler. Verilecek ön teklifler de 5.20 Euro/kg'dan çok olamayacak.

Et ve Süt Kurumu'nun süt tozu ve etten sonra diğer ürünlerde de online ihale sistemini uygulayacağı belirtiliyor. Bu sistemin Kamu İhale Kanununa istisna kapsamında yapılan alım ve satışlara bir şeffaflık getireceği de kaydediliyor.