2016 yılında faaliyete başlayan Et ve Süt Kurumu Erzincan Kombina Müdürlüğü, ilk kez tavuk eti ihraç ediyor. Et ve Süt Kurumunun tek tavuk eti üretim tesisi olma özelliğine sahip kombinanın sektöre kazandırılması ile birlikte bölge tavukçuluğu ivme kazandı.

Bölge üreticileri için pazar ve fiyat garantisi sunan Erzincan Kombinası, saatte sekiz bin kanatlı kesim kapasitesi, bin yedi yüz elli ton depolama kapasitesi ve modern altyapısı ile broiler tavuk yetiştiriciliğini önemli bir sektör hâline getirdi.

İLK PARTİ IRAK'A TESLİM EDİLDİ!

Ülkemiz ihracat ürünlerinde önemli payı bulunan tavuk ürünleri ihracatını başlatan ESK Erzincan Kombinası, bölgesindeki tavuk çiftliklerinde üretilen kanatlı hayvanların alımı ve kesimini gerçekleştirdiği Erzincan tesislerinde, yılda yaklaşık on üç milyon kg kanatlı eti üretiyor. ESK ürünleri kurum mağazaları başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında satışa sunuluyor.

İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız! İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız!

Yeni pazarlar aracılığıyla katma değeri artırmayı amaçlayan ESK’nın ihracat çalışmaları kapsamında Irak’a teslim ettiği tavuk ürünlerinin ikinci partisi de yola çıktı. Et ve Süt Kurumunun beyaz et ihracatı ile sektöre canlılık kazandırılması hedefleniyor.