Türkiye’nin Suriye’den 100 bin baş koyun ithalat edeceğini kamuoyu Milli Gazete’den öğrenirken, Tarım Kredi Kooperatifleri ile Et ve Süt Kurumu üzerinden yapılması planlanan ihraç amaçlı ithalatın Tarım Kredi ayağının AK Parti eski milletvekili Salih Kapusuz’a verildiğine yönelik iddialar ise kamuoyunda büyük tepki çekmişti. 

TARIM KREDİ ŞOK BELGE İLE İLGİLİ KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPMADI!

Hatta bu konuda Tarım Kredi Kooperatiflerinin yetkiyi tek bir kişiye devrettiğine yönelik ortaya çıkan belgede, söz konusu transit amaçlı ithalatı iyiden iyiye tartışmalı hale getirmişti. Ortaya çıkan şok belgeye göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Ambalaj Petrol Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Feyzullah Sayın’ı kuzu ihracatı ticareti yapmaya yetkilendirildiği ortaya çıkmıştı. Tarım Kredi Birlik A.Ş Dış Ticaret Müdürü Kürşat Aslan imzalı belgede, sayı numarası dahi bulunmazken, Şirket Yönetim Kurulu kararı olmadan sadece Dış Ticaret Müdürünün imzası ile devlet tarafından Tarım Kredi Kooperatiflerine verilen 50 bin baş küçükbaş transit geçiş izninin bir kişiye devredilmesi manidar bulunmuştu. 

TARIM KREDİ YENİ ARAYIŞLARA GİRDİ!

Şok belgenin ortaya çıkması üzerine Tarım Kredi Kooperatiflerinden konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmazken, Feyzullah Sayın’ın devreden çıktığı ancak Tarım Kredi Kooperatiflerinin söz konusu ihraç amaçlı transit ithalat için yeni aracılar için arayış içine girdiği iddiaları gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru Op. DR. Turhan Çömez, söz konusu gündeme gelen bu iddialarla ilgili olarak bugün twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, “Yerin dibine batsın sizin böyle davanız” dedi. 

YETİŞTİRME MALİYETİ YÜZDE 250 ARTTI KARKAS ET FİYATI İSE SADECE YÜZDE 40 ARTTI!

Çömez, paylaşımında şunları kaydetti:  Küçükbaş hayvan yetiştirme maliyeti 1 yılda %250 arttı. Karkas et fiyatındaki artış ise %40. İktidar seçime kadar et fiyatlarını düşük tutmak istiyor. Bunun için iflasın eşiğindeki Türk üreticisini desteklemek yerine, çözümü, Suriye’den koyun ithalinde buldu.

Yerli ve milli hükümet Tarım Kredi ve ESK’na ithalat yetkisi verdi. Bu yetki de, sessiz sedasız ve ihalesiz eski bir AKP’li vekile devredildi. Bu vekil de sahip olduğu ithalat kotasını büyük paralara başkalarına satıyor. Yerin dibine batsın sizin böyle davanız…” 

turhan çömez

turhan çömez 1