Antalya İli Demre İlçesindeki Akdeniz (Beymelek) Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde düzenlenen çalıştaya 81 İl Müdürlüğünde görev yapan Kontrol Görevlileri ve 41 Kontrol Laboratuvarında görev yapan görevliler katıldılar. Bakanlık yetkililerinden Yem Dairesi Başkanlığı Çalışma Grup Sorumlusu Muharrem KELEŞ ve Mühendisler Yalçın BAĞSIZ, Erhan ERBAY, Hidayet BOZDOĞAN ve Neriman KARA'dan oluşan ekip, katılımcılarla birlikte 2022 yılı yem kontrol faaliyetlerini değerlendirdiler.

KONYA YEM ÜRETİMİNDE İLK SIRADA BULUNUYOR 

Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

Alınan numuneler, uygulanan yaptırımlar, yem mevzuatıyla birlikte değerlendirilerek 2023 yılının planlaması da yapıldı. Ülkemizde yem sektörünün değerlendirildiği çalıştayda; 2021 yılı itibariyle en fazla yem üretiminin 2.700.000 ton ile Konya'da yapıldığı, alınan yem numuneleri sayısının aynı yıl için 513 adet olarak gerçekleştiği belirtildi. Yem işletme sayılarının da en fazla olduğu ilin yine Konya olduğu belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli Veteriner Hekim İrfan YILMAZER'in katılım sağladığı çalıştayda; hem Bakanlık yetkilileri tarafından hem de diğer katılımcılar tarafından denetimlerin etkinliğine de vurgu yapılarak, yem konusunda Konya'nın Türkiyenin 1/10 unu temsil ettiği, yemlik bitki, yem üretim miktarı, yem işletme sayıları, denetim sayıları, numune sayıları açısından 1. sırada yer aldığı ve bunun takdirle karşılandığı belirtildi.

08-10 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen çalıştayın gelecek yılın planlanmasına da çok olumlu katkılar sağladığı ifade edildi. Pandemi ve ekonomik şartlar nedeniyle yem sektöründe küçülme beklenmesine rağmen yem sektörünün her yıl yaklaşık %10 büyüdüğü, buna bağlı olarak da denetimlerin devam edeceği vurgulandı.