Giresun'da yetişen çok sayıda elma çeşidi  (Starking, Golden, Granny Smith, Fuji, Gala, Amasya misket, Piraziz, Demir, Sınap, Kara Süt, Pamuk, yanı kırmızı vb.) mevcut olup, tahminen 167 bin adet meyve veren elma ağaçlarından 5 bin tonun üzerinde elma üretimi sağlanıyor. Ekim ve Kasım  aylarında bahçede tarlada işleri biten bazı ailelerin köylerinde tatlı bir kış hazırlığı telaşı başlasa da ağaçlar dolusu elmaların büyük bölümü çürümeye terk ediliyor. 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarının Giresun Merkez Çavuşoğlu köyünde ziyaret ettiği Sebahat ve Ali Saim Sarısaray çifti, yorucu bir fındık sezonunun ardından yetiştirdikleri elmaları birçok zahmetli işlemin ardından geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürmektedir.

Kilogram fiyatı 150 TL ile pazara sunulan elma pekmezi ile hem aile ekonomisine gelir sağlıyorlar, hem de kendi ihtiyaçları için  kış mevsimine hazırlık yapıyorlar. 

Elma pekmezi içinde şeker katkısı olmayıp, kendi meyve şekeriyle pekmez haline geldiği için iyi bir enerji kaynağıdır. İçeriğinde doğal meyve şekeri bulunduğu için kilo almadan tatlı ihtiyacını karşılamaktadır. Kolesterol seviyesinin dengelenmesini, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını, cildin daha parlak ve doğal görüntüye sahip olmasını sağlar ayrıca kalsiyum ve demir bakımından zengin olduğundan kemiklerimizi güçlendirir.

İl müdürlüğü yaptığı çağrıda, "Bahçelerimizdeki elmaları  sadece sofralık meyve olarak değil pekmez yaparak ta değerlendirelim, ekonomiye kazandıralım" denildi. 

Ramazan'da at  eşek eti skandalı! Tarım Bakanlığı yakaladı ancak ifşa etmedi! Ramazan'da at eşek eti skandalı! Tarım Bakanlığı yakaladı ancak ifşa etmedi!

elmapekmezi2