Düzce'de her yıl Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısı birinci neslini haziran ayında, ikinci neslini ise ağustos ayında olmak üzere iki döl vererek önemli ölçüde zarar meydana getirmektedir.  Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısının ekonomik zarar eşiği üzerine çıkmasını engellemek amacıyla gerekli ilaçlı mücadelenin geciktirilmeden ve İl genelinde eş zamanlı olarak yapılması zararlının yoğunluğunun azalmasında ve gelecek yıl zararının önlemesi amacıyla önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Hastalıktan ari işletme sağlık sertifikası almış işletmelerde hayvan başına 1200 lira destekleme ödemesi yapılıyor! Hastalıktan ari işletme sağlık sertifikası almış işletmelerde hayvan başına 1200 lira destekleme ödemesi yapılıyor!

2023 yılında 1. Nesil mücadele kullanılmak üzere İl Özel İdaresi desteği ile 82.000 TL ödenek ayrılmış olup bu ödenekle 680 paket Bitki koruma ürünü alımı gerçekleştirildi. Alımı yapılan bu ilaçlarla İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 2 adet ULV aracı ile köylerin ortak alanları ilaçlanmış, talep edilmesi durumunda bu ilaçlardan köy muhtarlıklarına dağıtımı yapılarak üreticilerin ilaçlama yapmaları sağlandı.

2023 yılı ikinci nesil çalışmaları kapsamında ayrılan 100.000TL'lik ödenekle 800 adet Çevreye, arılara ve insan sağlığına zarar vermeyen bitki koruma ürünleri kullanılarak mücadele yapıldı.

İlaçlı mücadelede özellikle arılara ve faydalı böceklere zarar vermeyen çevre dostu ilaçların kullanılmasının önemli olduğunu, üreticilerin ilaç seçiminde İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurarak reçete yazdırmalarını, reçete sonucunda yazılan ilacı alarak ilaçlı mücadeleye başlamaları büyük önem arz ettiği belirtildi. ​