Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Nisan ayında yapılacak destek ödemelerini açıkladı. 

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Nisan ayında buzağı desteği, manda malak desteği, küçükbaş sürü büyütme desteği ve çiğ süt desteklerinin ödeneceğini açıkladı. 

Yapılacak destek ödemelerinin içinde en önemli kalemi buzağı destek ödemesi oluşturuyor. 2019 yılı birinci dönem buzağı desteğinin Nisan ayında ödeneceğini açıklayan Pakdemirli, buzağı desteği ödemelerinin kapsamında yetiştiriciye toplam 1 milyar 435 milyon lira ödeneceğini duyurdu. 

Buzağı desteğinin dışında manda malak desteği olarak 32 milyon lira, küçükbaş sürü büyütme desteği olarak 190 milyon lira, 2019 aralık çiğ süt desteği olarak da 102 milyon lira ödeme yapılacak. 

Pakdemirli, Nisan ayında yapılacak toplam destek ödeme miktarının da 1 milyar 759 milyon lira olduğunu söyledi. 

Diğer yandan çiğ süt desteklerini de artırdıklarını ifade eden Pakdemirli, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayı çiğ süt prim desteğini 10 kuruştan 15 kuruşa çıkarıldığını kaydetti. 

Süt üreticilerine de ürünlerinin kesinlikle elinde kalmayacağı ve gerekirse Et ve Süt Kurumu'nun devreye gireceğini belirten Pakdemirli, üretimin arttığı ancak talepte bir daralma olması durumunda üreticiyi mağdur etmeyeceklerinin altını çizdi.