CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, tarımsal kredilerde faiz oranlarının indirilmemesine yönelik yaptıkları eleştirinin karşılık bulduğunu belirterek, Ziraat Bankası'nın sübvansiyonlu kredilerde faiz oranını yüzde 16'dan yüzde 12'ye indirdiğini kaydetti. Aygun, "Çiftçiler adına mutluyuz" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Başkanlığı’na 4 Kasım 2019 tarihinde sunduğu soru önergesinde ve TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ziraat Bankası’nın konut ve taşıt kredilerinde faizleri aşağıya indirmesine karşın tarımsal kredilerde faizi yüzde 16’da tutmaya devam etmesini eleştirerek, “Tarım Bakanlığı ne zaman uykudan uyanacak” diye sordu. Kürsüden yapılan bu eleştiri yanıt buldu. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, tarımsal sübvansiyonlu kredilerde faizleri yüzde 12’ye indirdi. Bu gelişmeyi yorumlayan Aygun, “Tarım Bakanlığı, sesimizi duydu, çiftçiler adına mutluyuz” diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, 4 Kasım 2019 tarihinde verdiği soru önergesinde, “Araç kredisinden konut kredisine kadar bütün kredilerde faiz oranları düşerken, Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu kredilerinde düşüş yapılması için çalışmalarınız var mıdır” diye sormuştu. 

TARKİM Bitki Koruma A.Ş’nin daha az fiyatla ilaç satarken Tarım Kredi’nin kendi ortakları olan çiftçilere yüzde 25-30 daha pahalı ilaç sattığına işaret eden Aygun, tarımsal kredilerde faizlerin yüzde 16’da tutulmasını eleştirdi. 

Ziraat Bankası, bu eleştirilerin ardından tarımsal kredilerde faizleri yüzde 12’ye indirdi. Bu gelişmeyi değerlendiren Aygun, “Çok sevinçliyiz, çağrımız yanıt buldu, çiftçilerimizi bir nebze de olsa rahatlatabildik” diye konuştu.