Okul kantinlerinde sağlığa zararlı ürünlerin satılmasını engellemek için Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Okul Gıda Logosu’ uygulaması, kantincilerin ve üretici firmaların baskısı (mücadelesi!) sonucunda bir yıl ertelendi. Kantincilerin ve üretici firmaların bu mücadelesi (!) aylardır yayınlanmayan tarımsal desteklerle ilgili kararnameye karşı çiftçi örgütlerinin suskunluğunu gündeme getirdi. 

Okul kantincileri ve üretici firmalar, Okul Gıdası Logosu’na karşı istediklerini aldılar. Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın kararı ile 16 Eylül’de başlaması gereken Okul Gıdası Logosu uygulaması bir yıl ertelendi. Kantinciler ve üretici firmalar uygulamanın ertelenmesi için haftalardır üç bakanlığa baskı uyguluyordu. Bakanlıklarda yapılan gizli toplantılar sonrasında sözde ürünlerin üzerine logoların yetiştirilemeyeceği gerekçe gösterilerek, uygulama bir yıl ertelendi. 

Okul kantincilerinin ve üretici firmaların Okul Gıdası Logosu uygulamasına karşı verdikleri mücadele (!) aylardır yayınlanmayan 2019 tarımsal destekler kararnamesine karşı çiftçi örgütlerinin duyarsızlığını gündeme getirdi.

Eylül ayının da sonuna gelinmesine rağmen hiçbir çiftçi ve yetiştirici örgütü bırakın Bakanlığa baskı yapmayı 2019 tarımsal destekler kararnamesinin neden yayınlanmadığına dair yazılı bir açıklama yaparak seslerini bile çıkaramadılar. Çiftçi örgütlerindeki bu sessizlik ve duyarsızlık, çiftçinin sahipsizliğini bir kez daha gözler önüne sererken, ülke tarımına da büyük darbe vuruyor.