Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, DAP Hibe desteği almaya hak kazanan üreticilerle toplantı düzenleyerek şöyle konuştu; “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üreticilere birçok alanda sağlanan desteklerin en önemlilerinden biri olan İlimiz ve bölgemiz hayvancılığını geliştirmek için DAP olarak bildiğimiz projelerdir. %50 hibeli ahır ve ağıl yapımları ile koç ve boğa alımlarına destek sunuyoruz. Bu güne kadar yaptığımız desteklemelerde 172 adet ahır ve ağıl yapımını bu kapsamda bitirdik. 40 adet düve alımı, 326 adet koç ve 264 adet boğa alımıyla toplamda 20.000.000-TL. hibeyi çiftçilerimize bu proje kapsamında aktarımını gerçekleştirdik” dedi.

Bu yılki DAP projelerine İlimiz genelinde 402 üreticinin başvurduğunu anlatan KARAHAN, konuşmasına şöyle devam etti; “Başvurularını değerlendirdiğimiz ve nihai değerlendirme için Bakanlığımıza gönderdiğimiz projelerin incelenmesi neticesinde 35 adet ahır ve ağıl yapımına 3 adet te koç ve teke alımına hibe desteği yapılacağı açıklandı. Projesi bakanlıkça onaylanan 38 üreticiye sağlanacak desteğin 5.460.000-TL  olacağını” söyledi. Hibe almaya hak kazanan üreticileri tebrik ederek yeni tesislerin de bol ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Daha sonra söz alan Ziraat Mühendisi Mehmet KARACA, üreticilere bundan sonra yapılması gereken iş ve işlemlerle ilgili bilgiler verdi.