Tarlada nohut kadına umut projesi kapsamında nohut hasadı yapıldı! Tarlada nohut kadına umut projesi kapsamında nohut hasadı yapıldı!

Etkinliğe; AK Parti Elazığ Milletvekili Sayın Mahmut Rıdvan NAZIRLI, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut SEZER ve yöre halkı katıldı.

Coğrafi yapısı ve sahip olduğu meralarla Türkiye'nin, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için oldukça elverişli bir ülke olduğunu belirten İl Müdürü Ali KILIÇ, “Hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarımıza her gün yenilerini ekliyoruz.  Elazığ'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliği büyük bir potansiyele sahip. İlimizin göçer hayvancılığında geçiş noktasında yer alması nedeniyle küçükbaş hayvancılığın canlı tutulması, hastalıklara karşı dirençli olması, et ve süt verimi  yüksek ırkların geliştirmesi için projelerin devam ettiğini" söyledi.

Halk oyunlarıyla başlayan “Koç Katım Şöleni" konuşmaların ardında üzerine Türkiye bayrağı çizilen ve 'Türkiye Hayvancılığı Yüzyılı' yazılan Akkaraman ırkı koçlar, et ve süt veriminin artırılması, hayvanların yılın ilk ayında doğuma başlaması için koyunların arasına bırakıldı. Birincisi düzenlenen koç katımı etkinliğinin her yıl devam edeceği bildirildi.​