TARIMDAN HABER ÖZEL / Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinin 2021 yılında yapılan seçimleri tartışmalı hale geldi. 17 Kasım 2021 tarihinde yapılan seçimlerde Merkez Birliği Başkanlığına aday olan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri yönetim kurulu üyesi Erman Haran’ın yönetim kurulu üyeliği Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri tarafından düşürüldü. Erman Haran merkez birliği seçimlerinde 51 oy alırken, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanlığına seçilen Kamil Özcan’ın koltuğu da tartışmalı hale geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde Bakanlık müfettişleri tarafından tespit edilen usulsüzlüklerle çalkalanıyor. Türkiye’nin süt hayvancılığında önemli illerin başında gelen İzmir’de Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde usulsüzlüklerin ayyuka çıkması, üreticinin hakkını korumak için faaliyet gösteren birlikleri tartışmalı hale getirdi.

damızlık birliği-2

TARIM BAKANI İBRAHİM YUMAKLI'NIN KAYYUM KARARI ASKIYA ALINDI!

Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti! Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti!

Bakanlık müfettişleri, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyesi Erman Haran’ın mevzuatlara aykırı bir şekilde bu göreve seçildiğini tespit ederek, yönetim kurulu üyeliğinin düşürülmesine karar verdi. Birlik Yönetim Kurulu da Bakanlık müfettişlerinin talebi üzerine Haran’ın İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyeliğini düşürdü.

BAKANIN KAYYUM KARARINI UYGULATMAYAN KİM BU HATIRI SAYILIR KİŞİ!

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık müfettişlerinin tespit ettiği diğer usulsüzlüklerle ilgili olarak İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanmasına karar verdi. Kayyum atanmasına yönelik karar Bakan Yumaklı tarafından imzalanırken, kayyum heyetinin birliğe atanmaması dikkat çekiyor.

İddialara göre, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kocaağa ve yönetim kurulu üyelerinin birlikteki rantı kaybetmemek için araya hatırı sayılır kişileri katarak Bakan Yumaklı tarafından alınan kayyum kararını askıya aldırdıkları kaydediliyor. Bu iddia Tarım ve Orman Bakanlığında büyük çalkantıya neden olurken, şimdi Bakanlıkta Yumaklı’nın kararına rağmen kayyum kararını askıya aldıran hatırı sayılır kişi merak ediliyor.