Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Tevfik Keskin, yazılı bir açıklama yaparak, süt sanayicisinin yeni oyunlar peşinde olduğunu belirterek, süt üreticileri adına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye ve ekibine teşekkür etmesi dikkat çekti.

Keskin, açıklamasında şunları kaydetti: "Süt sanayicisi son günlerde bölgesel toplantılar yaparak yani ikili görüşmeler yaparak bölgelerinde topladıkları sütlerin fiyatlarını düşürmeye çalışmaktadırlar. Bir gün üreticinin yanındaymış gibi süt fiyatını yükseltmeye çalışırken demek ki asıl planları arka kapıdan görüşmeler yaparak ülkeye süttozu ithal etmekmiş amaçları.

SANAYİCİ KAPI KAPI DOLAŞIP SÜT FİYATLARINI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR!

Bu planları tutmayınca yeni oyunları içerden aldıkları sütün fiyatını düşürme çabaları. Biga'da oluşan rakamın altında süt fiyatı telaffuz eden süt sanayicisine üreticinin tepkisi çok sert olacaktır. Kapı kapı dolaşıp süt fiyatını düşürmeye çalışan sanayiciler, yakın zamanda kapı kapı süt ararlar. Ararlar da bu sefer süt verecek üretici bulamazlar.

Bizler bu firmaları biliyoruz. Biz artık bu firmaları afişe edeceğiz, Kamuoyuyla paylaşacağız. Hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimizin bilmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz. Bakalım bundan sonra sütü kimden alacaklar, kime satacaklar.

Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi.. Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi..

SÜT PİYASASI SADECE SÜT SANAYİCİSİNİN ELİNDE OLAMAZ!

Bize başka çare bırakmıyorlar. Üreticinin sırtından düşün artık. Daha önce bazı firmaların yabancı sermaye tarafından satın alınıp, üreticilerimizi zor durumda bırakıp , paralarını ödemediklerini de  biliyoruz. Türkiye süt piyasası sadece süt sanayicisinin elinde olamaz. Bizim ürettiğimiz ürünün bedelini artık birileri kafasına göre belirlememeli. Sanayicilerimizle aynı gemideyiz. Bu saatten sonra üreticileri düşünmeyen bu sanayicilere süt yok.

HER DAİM SÜT ÜRETİCİSİNİN YANINDA DURAN TARIM BAKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ!

Süt Üreticisisin hak ve menfaatlerinin korunması noktasında, her daim üreticilerimizin yanında duran T.C. Tarım ve Orman Bakanımıza ve değerli ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz"