Saman fiyatları bazı bölgelerde 2.5 lirayı görürken, Aralık ayı sonunda fiyatın 3 liraya çıkması bekleniyor. Saman fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı yem maliyetlerinin bile üstüne çıkarken, sektör yetkilileri bu konuda acilen tedbirlerin alınmasını istiyor.

Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması! Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması!

ercan aras

ERCAN ARAS: ACİLEN TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aras, saman fiyatlarının son iki ay içinde yüzde 80 arttığını belirterek, bu konuda gerekli tedbirlerin acilen alınmasını istedi. Tarımdan Haber’e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aras, Türkiye’de saman sıkıntısının bulunmadığını ancak stokçulardan dolayı fiyatların yüzde 80 arttığına işaret etti.

SAMAN STOKÇULUĞU YAPANLAR YAKIN TAKİBE ALINMALI 

Tarım ve Orman Bakanlığının bu konuda harekete geçerek kaymakamlıklar ve muhtarlıklar aracılığıyla saman stokçuluğu yapanların yakın takibe alınmasını istedi. Hayvancılık yapmadığı halde saman stokçuluğu yapan ve bundan ciddi para kazananların bulunduğunu vurgulayan Aras, Bakanlığın hayvancılık yapmadığı halde saman işi yapanları mutlaka kontrol etmesi gerektiğini bildirdi.

BİR BALYA SAMAN 125 LİRA OLDU!

Gelen zamlarla birlikte 50 kg saman balyası 125 lira oldu. Bazı bölgelerde ise 24 kg balya tonu 2700 TL'den arpa balyası ise 2650 TL'den satılıyor. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda saman fiyatlarının artmaya devam edeceği kaydediliyor.  

Samanda yaşanan sıkıntının tam anlaşılabilmesi için bulunduğunuz bölgelerdeki saman fiyatları ile ilgili bilgileri yorumlarınızda paylaşabilirsiniz.