TARIMDAN HABER ÖZEL / Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, her hafta inek, düve ve dana kesim fiyatlarını açıklayarak üyelerinin hayvanlarının kesimini yapıyordu. Birliğin açıkladığı fiyat listesi de sektör tarafından yakından takip ediliyordu.

Birlik bu hafta kesim yapmama kararı alırken, kesim fiyatlarını da açıklamadı. Birlikten yapılan açıklamada, kesim yapmama gerekçesi ile ilgili şunlar kaydedildi:

"İlan ettiğimiz kesim fiyatlarımız detaylı bir ön araştırma ve pazarlıklar sonucu şekillenmektedir. Böylece hem sizlere en uygun fiyattan kesim yaptırma imkanı tanımakta hem de mağdur olmanızını önüne geçmeye çalışmaktayız.

ERKEK DANA KESİM FİYATI 370-380 LİRA

TÜSEDAD'tan 1 Mayıs'ta geçerli olacak yeni süt fiyatıyla ilgili açıklama! TÜSEDAD'tan 1 Mayıs'ta geçerli olacak yeni süt fiyatıyla ilgili açıklama!

Yaptığımız araştırmada bu hafta kesim fiyatının erkek dana da peşin olarak 370-380 aralığında şekillendiğini tespit ettik. Kesimhanelerle yaptığımız pazarlıklarda ise bize bu fiyatın altında teklifler sunuldu.

ÜRETİCİNİN DÜŞÜK FİYATTAN HAYVAN KESTİRMMESİNİ KABUL EDEMEYİZ

Piyasa fiyatı ortada iken sizlerin düşük fiyattan hayvan kestirmenizi kabul edemeyeceğimizden dolayı bu hafta fiyat açıklamamaya ve kesim yaptırmamaya karar verdik. Bilgilerinize, saygılarımızla…

Inek Düve Kesim