Ankara Çubuk’ta konuşan Oktay, tarımsal üretim yapan tüm kesimlerle, küçük büyük ölçekli ayırmadan tüm çiftçilerle omuz omuza, bir ve beraber olduklarını vurguladı. Oktay, “Tarımsal destek programları için 54 milyar lira, tarım sektörü yatırım ödenekleri için 40,4 milyar lira kaynak ayırmış durumdayız. 2023 yılında tarımsal ödemeler için ayrılan kaynağın yaklaşık 5 milyar lirasını çiftçimize gübre desteği oluşturuyor. 2022 üretim yılı gübre desteklerinin bir önceki yıla göre hububat grubunda yüzde 130, diğer ürünlerde yüzde 163 oranında artırarak ödenmesini öngörüyoruz. Yine tarımsal üretimi arz, talep ve verimlilik yönünden güçlendirecek planlı tarım uygulamaları üzerinde çalışıyoruz. Bunun anlamı şu, Türkiye'de ekilmedik alan bırakmak istemiyoruz.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ

Tarım öyle bir alan oldu ki savunma sanayisi ve enerjiyi geride bırakacak kadar stratejik öneme haiz. Sadece her yıl hangi bölgede ne ekildiyse ona göre çözüm bulmaya çalışmak değil, yani bir yılda herkesin patates veya soğan ektiği tarlada kaldığı, ertesi yılda da bu kez hiç kimsenin ekmediği bir dönemi artık tamamen geride bırakmak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanımız ve ilgili kurumlarımızla bu yöndeki çalışmayı somutlaştıracak adımları yine attık. Gıda arz güvenliği ve çiftçimizin emeğini koruyacak, karlılığını artıracak yeni politikaları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile yine paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!