Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi’nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda, çiftçiye kullandırılacak faizli krediyi müjde olarak açıklamıştı.

Buna göre, çiftçilerin hasat dönemine kadar yapabilecekleri her türlü harcamada kullanabilecekleri ‘Çiftçi Destek Kredisi’ni hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, çiftçinin 36 ay vadeli, yüzde 9.75 faizli 250 bin lira krediyi Ziraat Bankasından kullanabileceğini belirtmişti.

EŞREF ŞEKERLİ HAYIRLI OLSUN DİYE PAYLAŞTI ÇİFTÇİNİN TEPKİSİ GECİKMEDİ

Tarım sektöründe takip edilen sayfaların başında gelen Eşref Şekerli’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizli kredi açıklamasını kendi sosyal medya hesabından ‘Hayırlı olsun’ diyerek paylaşması, çiftçilerin tepkisini çekti.

Şekerli’nin, faiz hassasiyetine rağmen Erdoğan tarafından açıklanan faizli krediyi ‘hayırlı olsun’ diyerek paylaşım yapması dikkat çekerken, gelen tepkiler üzerine takipçilerinden özür diledi.

KILDIĞIMIZ NAMAZIN YANINDA DESTEK ALTINDA FAİZE Mİ BULAŞTIRACAKSINIZ BİZİ!

Faizli krediye ‘hayırlı olsun’ paylaşımına çok sayıda çiftçi tepki gösterirken, Mustafa Demir ismindeki bir çiftçi; “Faiz haram biz Müslüman bir ülke değil miyiz de faizle para veriyorlar bize! Eşref bey kıldığımız namazın yanında destek altında faize mi bulaştıracaksınız bizi” tepkisinde bulundu.

Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması! Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması!

KUSURA BAKMAYIN HATALIYIM FAİZDEN HAYIR OLMAZ!

Gelen tepkiler üzerine paylaşımından ‘hayırlı olsun’ ibaresini kaldıran Şekerli, “Acele ile paylaşım yaparken hayırlı olsun yazmışım, kusura bakmayın hatalıyım faizden hayır olmaz, gerekli düzeltmeyi yaptım” dedi.

ŞEKERLİ