Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Yüzyılı’nı üretim ve üreticinin yüzyılı yapacağız diyerek, "Türkiye Yüzyılı Tarım ve Orman Vizyonu"nunu hayata geçirdiklerini belirtmişti. 

Çiftçinin ürettiği ürünleri yüksek enflasyona rağmen geçen yılın bile altında satmak zorunda kalması Tarım Bakanlığının hayata geçirdiği ‘Türkiye Yüzyılı Tarım ve Orman Vizyonunun da sorgulanmasını gündeme getirdi. 

GEÇEN YIL 21 LİRA OLARAK AÇIKLANAN PAMUK ALIM FİYATI BU YIL 18,5 LİRA OLARAK AÇIKLANDI!

Buğday, arpa ve mısırdan sonra pamuk üreticisi de hüsrana uğradı. Geçen yıl pamuk alım fiyatını 21 TL olarak açıklayan ÇUKOBİRLİK, bu sene baş fiyat olarak 18,5 lira açıkladı. 

Kısa adı Çukobirlik olan Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği 2023 pamuk alım fiyatlarını belirledi. 42 Randıman 1 beyaz Kütlü pamuk 18,50 TL’de alacak. Çukobirlik geçen yıl ilk açılış fiyatı 21,00 TL açıklamıştı. 

PAMUK ALIM FİYATINA BÜYÜK TEPKİ!

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, ÇUKOBİRLİK tarafından açıklanan pamuk alım fiyatına büyük tepki göstererek, “Seneye pamuk tarlası görmek isteyen Pakistan’a, Yunanistan’a gider” dedi. Doğru, tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Stratejik ürünler ekilsin, üretim planlansın, ithalata milyarlarca döviz harcanmasın, ekilmeyen toprak kalmasın, güzel.. Geçen yıl 21 TL olan pamuğa, bu yıl %42 randıman için Çukobirlik 18.50 TL fiyat açıkladı. Seneye pamuk tarlası görmek isteyen Pakistana, Yunanistan’a gider” 

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, açıklanan pamuk alım fiyatının çiftçinin iflasına yol açacağını belirterek, “Pamuğun maliyeti 17.5 iken Çukobirlik nasıl olur da 42 randıman baş fiyatı 18.5 TL açıkladı. Bu fiyat pamuk üreticisinin iflasına yol açacak!” tepkisinde bulundu. 

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama!

PAMUK PRİMİ 5 LİRAYA YÜKSELTİLMELİ! 

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı , pamuk priminin acilen 1,60 liradan 5 liraya yükseltilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “İstihdam kaynağı, katma değeri yüksek bir bitki ama fiyatından ve yüksek girdi maliyetlerinden dolayı çiftçilerimiz başka ürünlere yönelecek. Bunun önlenmesi için üreticiye verilen pamuk destekleme priminin 1.60 TL'den 5 TL'ye yükseltmesi gerekiyor”