Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğü 2023 üretim dönemine ait ÇKS ürün güncelleme işlemleri tarihini  8 Mayıs 2023 tarihine kadar güncelledigini duyurdu.

Müdürlük  sitesinde şu şekilde bir açıklama yayınladı ;

''2023 ürertim dönemine ait ÇKS ürün güncelleme işlemleri 8 Mayıs 2023 tarihine kadar E-Devlet kapısı veya Sivas İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz üzerinden yapılabilecektir.'' 

Adsız-2

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ(ÇKS) NEDİR ?

 ÇKS'nin 2001'de devreye alınarak, üreticilerin kendi tasarruflarında bulunan arazileriyle bu araziler üzerinde yaptıkları bitkisel üretim faaliyetlerinin, kayıt altına alındığı ve bu kayıtlara göre tarımsal destek ödemelerinin yapıldığı idari bir kayıt sistemidir.

23 Eylül 2022'de değişiklik yapılan ÇKS iş ve işlemlerinin "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği"  sayesinde  bürokrasinin azaltılması, dijitalleşmeyle çiftçilerin başvuru süreç ve şartlarının kolaylaştırılmasının amaçlanmıştı. Bu kapsamda e-Devlet Kapısı üzerinden ÇKS kayıt yenileme başvurularının alınmaya başlandığı ve bu uygulamayla da çiftçilere büyük kolaylık sağlandığı belirtilmişti.

ENTEGRASYONUNUN İLK FAZI, 1 EKİM 2022 İTİBARIYLA HAYATA GEÇMİŞTİ

ÇKS'nin e-Devlet kapısına entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci, 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla hayata geçmişti.

Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması kapsamında atılan bu adım sayesinde, tüm üreticilerin emek ve zamandan tasarruf sağlaması hedefleniyor.

Bu yıl ilk kez ÇKS başvurularının e-Devlet üzerinden yapılması imkânı getirilmişti. ÇKS başvurusu yapan tüm çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını da 28 Şubat'a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecekti.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) 2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçiler, ürün güncelleme taleplerini itibaren e-Devlet üzerinden yapabilecekti.

Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımın dijitalleştirilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ÇKS kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 itibarıyla e-Devlet üzerinden başvuru imkânı getirilmişti.

Bu sürecin bir devamı olarak, ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat'tan itibaren ilk kez e-Devlet kapısından yapılabilecekti.

Güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen de başvuruda bulunulabilecekti.

Ürün güncelleme başvuruları 28 Şubat tarihinde sona erecekti.