Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, haftalık rutin destekleme ödemesi açıklamasını yaptı. Yumaklı, bugün çiftçiye tarımsal destekleme ödemesi kapsamında 1 milyar 67 milyon 297 bin lira ödeneceğini bildirdi. 

ÇİFTÇİYE BUGÜN 3 DESTEK KALEMİNDE ÖDEME YAPILACAK

Destekleme ödemesi kapsamında bugün çiftçiye 3 destek kaleminde ödeme yapılacak. Buna göre bitkisel ürün sigortası prim desteği, uzman eller projesi desteği ve kırsal kalkınma yatırım desteği ödenecek. 

1 MİLYAR LİRALIK DESTEĞİN 991 MİLYON LİRASI BİTKİSEL ÜRÜN SİGORTASI PRİM DESTEĞİ OLUŞTURUYOR

1 milyar 67 milyon 297 bin liralık destek ödemesinin en önemli kalemini bitkisel ürün sigortası prim desteği oluşturuyor. Çiftçiye bu kalemde toplam 991 milyon 519 bin 352 lira ödenecek. 

Buzağı desteği ne zaman? Birinci dönem ödenmedi, ikinci dönem müracaatları başladı! Buzağı desteği ne zaman? Birinci dönem ödenmedi, ikinci dönem müracaatları başladı!

Diğer yandan uzman eller projesi desteği olarak 41 milyon 763 bin 297 lira ve kırsal kalkınma yatırım desteği olarak da 34 milyon 14 bin 351 lira ödeme yapılacak. 

BAKAN YUMAKLI: HAYIRLI BEREKETLİ OLSUN

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada “1 milyar 67 milyon 297 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.  

destek ödemesi-22