Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, çiftçiler tarafından üretilen tonlarca şeker pancarları, Kastamonu Şeker Fabrikasının ilçedeki kantardan alım yapmaması ve yetersiz kota sebebiyle tarlalarda kalmıştı. Çiftçiler, yetkililerden yaşadıkları sorun için çözüm istemişti. 

pancar alımı

Buğdayda yüzde 15 ithalat kararı hububat fiyatlarını nasıl etkileyecek? Mısırda ithalat vergisi düşürülecek mi? Buğdayda yüzde 15 ithalat kararı hububat fiyatlarını nasıl etkileyecek? Mısırda ithalat vergisi düşürülecek mi?

Çİftçilerin tepkisi ses getirirken, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin kalan pancarlarını % 50'sini Devrekani Pancar Kantarına, % 50'sini Kastamonu Şeker Fabrikasına teslim edebileceğini açıkladı. Bu açıklama üzerine pancar üreticisi nefes aldı. 

Yağışlı hava koşulları nedeniyle pancarları tarlada kalan üreticiler, teslim kotası nedeniyle mağdur olmuştu. Devrekani'den Ünal Veyisoğlu, yaşanan mağduriyeti yerel ve ulusal basında duyurarak çözüm için çağrıda bulunmuştu.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Özcan Gazioğlu, yaptığı açıklamada, "Devrekanili pancar üreticilerimizin tahmini 6-7 bin ton aralığında tarlada pancarı bulunmaktadır. Yarından itibaren yapılacak olan düzenleme ile çiftçilerimiz kalan pancarlarının % 50'sini Devrekani Pancar Kantarına, % 50'sini Kastamonu Şeker Fabrikasına teslim edebilecektir" dedi.

Kaynak: Ünal Topuksuzoğlu / Taşköprü Postası