Karamandauyanış.com'un haberine göre, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. 

Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

Bayram, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Pancar üreticilerimizin dikkatine! Değerli üreticilerimiz, şeker pancarı üretiminde verimlerin iyi olduğu, dekarda 8-12 tonu geçen verimlerin olduğu bir yıl geçiriyoruz. Bu yıl verimliliğin iyi olmasından dolayı üreticilerimiz maalesef fazla pancarı yani C kotası dediğimiz pancarının teslimini yapamıyor. 

KÖY KÖY GEZEREK ÇİFTİYE PANCAR EKMESİ İÇİN RİCADA BULUNDUK!

Devletimiz pancar üretiminin azalması nedeniyle tarihinde ilk defa 2021 yılında şeker ithalat etti. Biz Ziraat Odası olarak Türk Şeker yetkilileri ile köy köy gezerek şeker pancarı ekimi yapılması için üreticilerimiz ile görüşmeler yaparak ricada bulunduk.

BU YIL VERİMLER İYİ OLMASINDAN DOLAYI C KOTASI PANCAR TARLADA KALDI

Bu yıl ise çiftçimiz verimlerin iyi olmasından dolayı C kotası dediğimiz pancar tarlada kaldı. Milletvekillerimiz ve Türk Şeker yetkililerine sıkıntılarımızı iletmemize rağmen ne fiyat açıklaması ne de alımlar ile ilgili bir sonuç alamadık. Üreticilerimizin C kotası pancarı tarlada kaldı çürüyor.

ÇİFTÇİ GEÇEN YIL KOTAYI TAMAMLAYAMADIĞI İÇİN CEZA ÖDERKEN BU YIL FAZLA ÜRETİMDEN DOLAYI CEZALANDIRILIYOR

Geçtiğimiz yıllarda verim kaybından dolayı kotalarını yatıramayan çiftçimiz ceza öderken bu yıl fazla üretimden dolayı cezalandırılıyor.

PANCAR TARLADA KALDI

Sonuç olarak özetle, Sn. Cumhurbaşkanımız, sizin talimatınız olan bir karış toprak boş kalmasın sözüne istinaden üretime devam eden çiftçimiz 2 yıl önce şeker ithal eden ülkemizde şeker pancarı üreten çiftçimiz cezalandırılıyor. Pancar tarlada kaldı"