Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, elektrikli traktörde işler iyice karıştı. Bekir Pakdemirli’nin en önemli projelerinden olan elektrikli traktörde Türkiye tam bir hayal kırıklığı yaşarken, TİGEM de ön alım yaptığı traktörlerin zamanında teslim  edilmemesinden dolayı şirkete ihtarname çekti. Alınan bilgilere göre TİGEM Yönetim Kurulu’nun ön alım için ZY Elektrikli Traktör ile yaptığı sözleşmeyi tamamen fesih edeceği kaydediliyor. 

BEKİR PAKDEMİRLİ GÖREVDEN ALINDI ELEKTRİKLİ TRAKTÖR PROJESİNİN ALTI BOŞ ÇIKTI! 

Bekir Pakdemirli’nin bakanlığı dönemde büyük bir proje olarak ortaya konulan ve çiftçinin mazot giderini yüzde 95 düşüreceği açıklanan elektrikli traktörde tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Sözde büyük boy traktörlerin seri üretiminin 2022 yılının başında başlanacağı açıklanmasına rağmen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı bir televizyon programında seri üretim konusunda kendisinde bir bilgi olmadığını belirterek, elektrikli traktörün kendisinin ilgi alanında olmadığını belirtmişti. 

KİRİŞÇİ’NİN AÇIKLAMALARI VAADEDİLDİĞİ GİBİ BİR TRAKTÖR ÜRETİMİNİN SÖZ KONUSU OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU

Kirişçi’nin bu açıklaması, elektrikli traktör konusunda bugüne kadar yapılan açıklamaların sorgulanmasını gündeme getirirken, kamuoyuna açıklandığı gibi çiftçinin mazot giderini yüzde 95 düşürecek bir elektrikli traktörün üretiminin de söz konusu olmadığını gözler önüne sermişti. 

TİGEM 5 ELEKTRİKLİ TRAKTÖR ALIMI YAPMIŞ VE PARASINI ÖDEMİŞTİ! ANCAK TRAKTÖRLER TESLİM EDİLMEDİ!

Bakan Kirişçi’nin bu açıklamasının ardından TİGEM Yönetim Kurulu’nun da elektrikli traktörün üretici firması olan ZY Elektrikli Traktör şirketine ön alım için sipariş verdiği 5 elektrikli traktörün zamanında teslim edilmemesinden dolayı ihtarname çekmesi dikkat çekti. Alınan bilgilere göre TİGEM, ZY Elektrikli Traktör firması ile 5 elektrikli traktör alımı için sözleşme imzalamıştı. Sözleşme kapsamında da firmaya ödeme yapılmıştı. Ancak elektrikli traktörlerin taahhüt edilen süre içinde teslim edilmemesinden dolayı bugüne kadar 3 defa süre ertelemesine gidilmişti. Yapılan süre ertelemesine rağmen taahhüt edilen elektrikli traktörlerin teslim edilmemesi üzerine TİGEM Yönetim Kurulu kararı ile ZY Elektrikli Traktör şirketine ihtarname çekildi. İhtarnamenin akabinde sözleşmenin iptal edilmesi gündeme gelecek. TİGEM’in 5 elektrikli traktör alımı için ödediği paranın geri ödenip ödenmeyeceği bilinmezken, kurlardaki artıştan dolayı bu paranın şirkete ödendiği günkü kurlar üzerinden mi yapılacağı belirsizliğini koruyor. 

BEKİR PAKDEMİRLİ’NİN ÜLKE KAMUOYUNU YILLARCA YANILTTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Elektrikli traktör konusunda gelinen nokta Türkiye için tam bir hayal kırıklığı olurken, Bekir Pakdemirli’nin üretimi henüz söz konusu olmayan bir konuda, ülke kamuoyunu yıllarca nasıl yanılttığını da gözler önüne sermiş oldu.