Ziraat Odalarının Giriş Ücreti ve Yıllık Aidatları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, birden fazla ziraat odasında işletmesi olan asli üyeler; ilk kayıt, kayıt güncellemesi ve benzeri işlemleri ikamet odasından yaptırdığında, tüm ilçelerdeki tarımsal mal varlıklarına ait giriş ücreti ve yıllık aidatlarını da ikamet odası aracılığıyla ödeyebilecekler. 

Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi? Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi?

TAHSİLATI YAPAN İKAMET ODASI TAHSİL ETTİĞİ ÜCRETLERİ DİĞER ODALARA GÖNDERECEK

Diğer oda ya da odalar adına tahsilat yapan ikamet odası, tahsil ettiği miktarı, haftanın son iş günü ilgili ziraat odası ya da odalarının hesabına gönderecek. 

ÇİFTÇİYİ TEHDİT EDEN UCUBE YÖNETMELİKLE İLGİLİ DERİN SESSİZLİK!

Diğer yandan ÇKS başvurularının e-devlet üzerinden yapılmasıyla ilgili çalışmanın hayata geçirilmesiyle birlikte aidat gelirlerinin kesileceğinden endişe eden TZOB’un çiftçiyi pasif üyelikle tehdit ettiği ucube yönetmelikle ilgili derin bir sessizliğe bürünmesi de dikkat çekti.

Bilindiği üzere TZOB’un ÇKS’de kayıtlı 2 milyonun üstündeki çiftçiye mesaj göndererek, ne zaman kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen ‘Ziraat Odaları Üye Kayıt Yönetmeliği’ni gerekçe göstererek, üyeliklerini yenilemeyen çiftçilerin pasif üyelikle tehdit edildiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu ucube yönetmelikle ilgili TZOB’un ve Tarım Bakanlığının kamuoyuna hiçbir açıklama yapmaması manidar bulunuyor. 

UCUBE YÖNETMELİK İÇİN TIKLAYIN