Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogaz da ise 5,77 lira ÖTV alınacak. Ayrıca benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin ÖTV tutarlarında da artışa gidildi.

GELEN ÖTV ZAMMIYLA BİRLİKTEN BENZİN VE MOTORİN FİYATI NE KADAR OLDU? 

ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi.

1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları... 1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları...

İstanbul'da benzinin litresi 28.05 liradan 34.05 liraya, motorinin litresi ise 26.32 liradan 32.32 liraya yükseldi.

OTOGAZ FİYATINDA ÖTV ZAMMI

Pazar gününden geçerli olacak şekilde otogaz grubunda da 2,80 TL ÖTV artışı yapıldı.

ÖTV kararının ardından benzin ve motorine gelen zam, tarımsal üretimde girdi maliyetlerini yükseltirken, bütün gıda fiyatlarına da zam olarak yansıyacak.

FAİK TOY

ÇİFTÇİ FAİK TOY: YÜREĞİ YETEN VARSA ÇİFTÇİYE BİR AÇIKLAMA YAPSIN!

Çiftçi Faik Toy, gelen zamlara tepki göstererek, “Mazot 33.5 TL şokuyla uyandım, yüreği yeten varsa çiftçiye bir açıklama yapsın” dedi.

BUĞDAY, ARPA, MERCİMEK FİYATLARINDA KİMSENİN BEKLEMEDĞİ YÜKSEK FİYATLARI GÖRECEĞİZ!

Diğer taraftan akaryakıta gelen ÖTV zammının ürün fiyatlarını da artıracağına dikkat çeken Toy, şunları kaydetti: “Genel beklenti şöyleydi, gübre fiyatları yükselmeyecek hatta düşecekti, mazot düşmese bile yerinde sayacaktı, beklenti alt üst oldu, buğday, arpa, mercimek vb ürünler yükselmez beklentisi vardı bence bu beklenti de alt üst olacak ve kimsenin beklemediği yüksek fiyatları görecek. Bekleyip göreceğiz”