Kahramanmaraşlı üretici Yakup Konan, 16 Ekim Dünya Gıda gününde üreticiler adına oluşturmak istediği farkındalık için traktörüyle Kahramanmaraş’tan Ankara’ya gelmek istemişti. Ancak trajikomik bir şekilde gözündeki kızarıklık gerekçe gösterilerek Konan’ın ehliyetine el konulduğu için bu farkındalık oluşturulamamıştı. 

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu’nun başlattığı farkındalık etkinliğinde de tarımın önemine dikkat çekilerek, üretimin ve üreticinin gıda temininde ne kadar önemli olduğunun mesajı verilecek. 

ÜRETİCİ FERYAT EDİYOR ANCAK YETKİLİLER TARAFINDAN BU FERYAT DUYULMUYOR

Konuyla ilgili olarak bir video çekerek etkinlikle ilgili bilgi veren TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, süt üreticilerinin ve besicilerin artık dayanma gücü kalmadığı için feryat ettiğini ancak bu feryadın yetkililer tarafından duyulmak istenmediğini kaydetti. Diğer yandan halkın bir kısmında da raflardaki fiyatlardan çiftçiyi sorumlu tutan bir anlayış bulunduğunu kaydeden Solakoğlu, “Çiftçi tek günah keçisi olmayacak. 16 Ekim Dünya Gıda Gününde kendi çapımızda bireysel olarak bir etkinlik düzenleyeceğiz” dedi. 

MARKET, NOTER YANİ BÜTÜN İŞLERİMİZİ TRAKTÖRÜMÜZLE YAPACAĞIZ

Bu etkinlik çerçevesinde çiftçilerin 16 Ekim’de bütün işlerini traktörüyle yapacaklarını dile getiren Solakoğlu, “Markete mi gideceğiz, notere mi gideceğiz, pazar alış verişi mi yapacağız, kırtasiye işimiz mi var yani gün içinde yapacağımız bütün işlerimizi traktörümüzle yapacağız. Ben nacizane traktörüme bir tane Türk bayrağı asacağım, yanına da derdimi paylaşacağım küçük bir broşür yapıştıracağım. Broşürleri de kızlarıma hazırlatacağım. Onlarında bilinçlenmesi için” dedi. 

VATANDAŞLAR DA TÜRK BAYRAKLARIYLA ÇİFTÇİYE DESTEK VEREBİLECEK

Traktörü trafiğe çıkmaya uygun olmayanlar veya traktörü olmayan çiftçilerin de varsa özel araçları ile bunu yapabileceğini kaydeden Solakoğlu, vatandaşların da çiftçinin bu anlamlı etkinliğine arabalarına Türk Bayrağını asarak destek verebileceklerini vurguladı. 

ÇİFTÇİLER ETKİNLİĞE DAİR BÜTÜN PAYLAŞIMLARINI FACEBOOK'TA AÇILAN ORTAK BİR SAYFADAN PAYLAŞABİLECEK

Çiftçilerin bu etkinliklerinin görünür kılmak için de Facebook’ta 16 Ekim Dünya Gıda Günü (SAYFA İÇİN TIKLAYIN) adı altında bir sayfa açtıklarını ifade eden Solakoğlu, çiftçilerin kendilerinin yaptıkları etkinlikle ilgili bütün video ve fotoğrafları bu sayfadan paylaşabileceklerini bildirdi.