Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmaları kapsamında başlattığı ilçe, belde ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor. 

Çiftlik  ve Ulukışla ilçesinde üreticilerle bir araya gelen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde tarım alanında yapılan yanlışların, ülkemizde neden olduğu sorunlara dikkat çekip, Millet İttifakının iktidarında, tarımsal üretimde hayata geçirecekleri projeleri sıraladı. 

Ziraat Bankası'nı yeniden çiftçi kuruluşu haline getireceklerini belirten Gürer, "TMO’yu ithalatçı olmaktan çıkarıp çiftçiye hizmet eden kuruluş durumuna getireceğiz. İlaç, gübre ve tohumu tarım kredi kooperatifi uygun fiyata verecek, ürün satışını da uygun fiyatla yaparak hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyacağız” ifadelerini kullandı.

VURGUN DÜZENİNE SON VERECEĞİZ 

Tarımda vurgun düzenine son verip, rantçıların her aşamada ceplerine para indirdikleri düzeni sonlandıracaklarını ifade eden Gürer, “Soğan 30 liraya kadar çıktı. Adana ve Reyhanlı’da erkenci soğan çıkmaya başladığı için piyasa kısmen dengeleniyor ama vurgunu vuran vurdu. Soğanın 30 liraya çıkmasının çiftçiye hiçbir faydası olmadı” dedi. 

Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi? Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi?

KADIN VE GENÇ ÇİFTÇİNİN SGK PRİMİNİ DEVLET ÖDEYECEK 

Kırsala dönen çiftçilerin kadınları ve gençlerin SGK primlerinin devlet tarafında ödeneceğini, gençlerin yeniden tarımla buluşturulacağını, “Yandaşın değiş üretim yapanın yanında olacağız, teşvik desteklerini üretim yapana vereceğiz” şeklinde konuştu.

TARIMDA PLANLAMA AKP’NIN AKLINA YENİ GELMİŞ 

AKP iktidarının seçime sayılı günler kala ‘tarımda planlamadan’ bahsetmeye başladığını söyleyen Gürer, “21 yıl sonra akıllarına yeni gelmiş, planlamadan söz ediyorlar. Hayvancılığın canına okudular; süt ineklerin, gebe inekler kesime gitti. Çünkü yem fiyatları düşmediği için sürekli yeme zam geldiği için üretici dayanamadı ve süt ineklerini bile kesime gönderdi. 50 kiloluk yem 400 liraya dayandı. Samanın tonu 1500 liradan 3 bin liraya çıktı. Yonca 3 liradan 7 liraya yükseldi. Biz yemi de sübvanse edeceğiz. Çitçinin yanında olan kuruluşları yeniden faaliyete sokacağız” ifadelerini kullandı.