Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayyum atanarak Birlik Başkanı Osman Türkman’ın görevden alınmasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üreticinin hakkını aradığı için Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atandığını belirterek, “Osman Türkman’a sesleniyorum. Ak Parti’ye, MHP’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak. Demokrasiyi isterseniz biz de yanlış yaparsak bizi de eleştireceksiniz ama kimse size kayyum atamayacak” dedi.

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

Kılıçdaroğlu, önceki gün partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Kayyım uygulamalarından şikayet ediyorduk. Yeni bir uygulama çıktı karşımıza. Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanına kayyım atanmış. Niye atanmış? Çünkü birliğin başkanı diyor ki hakkımızı arıyoruz. Seslerini duyuramamışlar. Acaba Ankara’ya sesimizi nasıl duyururuz diye Urfa yolunu kesmişler, seslerini duyurmaya çalışmışlar.

Birlik başkanı diyor ki, personel sayımızı artırdık, süt işleme tesisleri kurduk, 6 adat satış mağazası açtık, köylüye yardım ettik. 140 haneye güneş enerjisi paneli verdik. Yani kendi tabanı için gerçekten çalışmışlar. Ve sonunda bunlara siz neden gidip o eylemi yaptınız diye kayyum atamışlar.

Osman Türkman’a sesleniyorum, senin ve arkadaşların beraber çalıştıklarınız, beraber helal ekmek için mücadele ettikleriniz eğer sandığa gider AK Parti’ye oy verirseniz, MHP’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak. Eğer vermez demokrasiyi isterseniz, hakkınızı hukukunuzu isterseniz, hiç endişe etmeyin, biz de yanlış yaparsak, bizi de eleştireceksiniz ama hiç kimse size kayyım atamayacak. Özgür olacaksınız, rahat olacaksınız”