Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"ProjeBank07 Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından kurum insan kaynakları ile hazırlanmış mobil bir proje veri bankasıdır. ProjeBank07 Endüstri 4.0-Tarım 4.0 uygulamaları kapsamında semantik web çağında ülkemizde iyi uygulamaların daha hızlı yayılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlandı.

Yenilik ve iyi uygulamaların yayılması ve sosyo-ekonomik kalkınma hızının daha büyük ivme kazanması için dünyada en önemli etkileşim kanallarından birisi başka yerlerde yapılmış ve başarılı olmuş iyi uygulamaların yöre şartları göz önüne alınarak yapılan adaptasyonudur.

ProjeBank07 ile bir ilk olarak ücretsiz ve üyelik gerektirmeden tarım başta olmak üzere açık kaynak olarak çeşitli yerlerde uygulanmış bir çok proje örneklerini indirme imkânı sunulmaktadır. ProjeBank07 uygulaması dinamik bir yapıya sahip olup Mühendislerimizce içerik açısından geliştirilebilir formatta tasarlanmıştır.

Best practice modeli ile ProjeBank07 uygulamasında en iyi proje örnekleri derli toplu olarak sunulmakta ve kullanıcıların yayınlatmak istediği projeleri gönderme imkânı verilmektedir. ProjeBank07 uygulamasında her gün büyüyen ve iyice karmaşıklaşan internetin büyük veri yapısı içerisinde kişi ve kurumlara tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok değişik uygulanmış proje örnekleri ve formatları kategorilendirilerek sunulmaktadır. 

ProjeBank07 örnek projeleri tarama ve indirme imkânı vermektedir. Proje havuzumuzda biriken ve açık kaynak olarak sunulan en iyi uygulamaların ülkemizin her yerinde ilham kaynağı olmasını, projelerde kullanılan örnek iş akışlarının yeni hazırlanacak projelerde model olarak kullanılabilmesini, öğrenme süreçlerini hızlandırmasını, daha fazla proje yapılabilir ve uygulanabilir hale getirmesi hedeflenmektedir.

Kullanıcılar yayınlanmasını istedikleri projelerini "Projeni Paylaş" bölümünden gönderebilecek ve uygulamada yayınlatabilme imkânı bulacaklar. AB projeler, Bitki Sağlığı, Bitkisel Üretim, arıcılık, hayvancılık, mantar yetiştiriciliği gibi birçok farklı kategoriler altında projelere ulaşmak mümkün. Yine birçok çiftçi eğitiminde kullanılabilecek eğitim sunularını uygulama üzerinden ücretsiz olarak indirmek ve başka illerde yapılacak eğitim çalışmalarında kullanmak mümkün olacak"