Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkşeker Tarım’da faturasıyla birlikte ortaya çıkan 900 tonluk nohut peşkeşinde şok gelişme! Belgesi ile sabit olan 900 tonluk nohut peşkeşini çeken yöneticilerle ilgili hiçbir işlem yapılmazken, Türkşeker Genel Müdürü ve Türkşeker Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan ile şirket genel müdürlerinin fellik fellik söz konusu peşkeşi ortaya çıkaran fatura bilgilerini dışarıya sızdıranları aradıkları ortaya çıktı.

8 LİRALIK NOHUDU YANDAŞ FİRMAYA 4.93 LİRAYA SATMIŞLARDI

Bilindiği üzere Türkşeker Tarım’ın deposunda bulunan yaklaşık 900 ton birinci sınıf nohut, yandaş bir firmaya piyasa fiyatının çok altında bir fiyata satılarak birileri büyük bir menfaat sağlanmış, kurum ise zarara uğratılmıştı. Piyasada çok rahat 7.5 ile 8 liraya satılabilecek birinci sınıf nohut, Ankara merkezli bir firmaya hiçbir duyuru ve ilana çıkılmadan 4.93 liradan satılmıştı. Bu nohut peşkeşi de ortaya çıkan fatura ile belgelenmişti.

TÜRKŞEKER GENEL MÜDÜRÜ VE TÜRŞEKER TARIM YÖNETİM KURULU BAŞKANI MÜCAHİT ALKAN VE TÜRKEŞER GENEL MÜDÜRVEKİLLİĞİNDEN ALINAN ERCAN YEŞİLYURT NOHUT PEŞKEŞİNİ ORTAYA ÇIKARAN İŞTE BU BELGEYİ DIŞARIYA SIZDIRAN PERSONELİ ARIYOR! 

Türkşeker Genel Müdürü ve Türkşeker Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan’ın nohut peşkeşini belgeleyen faturayı basına sızdıranın peşine düştüğü ortaya çıktı. Nohut peşkeşini yaparak kurumu zarara uğratanlardan hesabı sorulacağı yerde, peşkeşin kamuoyuna duyurulmasına neden olan kişilerin bulunmaya çalışılması, kamu kurumlarındaki yolsuzluklara karşı geliştirilen refleksi gözler önüne serdi.

KAMUNUN MALINA SAHİP ÇIKAN İNSANLAR SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Türkşeker Tarım’ın deposunda bulunan arpa, buğday ve mısırın hiçbir duyuru ve ilan yapmadan komisyoncular aracılığıyla belli firmalara satılması ve 900 tonluk nohudun piyasa fiyatlarının çok altında bir fiyatla Ankara merkezli yandaş bir firmaya satılmasıyla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapamayan Türkşeker Genel Müdürü ve Türkşeker Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan’ın kurumun mahrem bilgilerinin dışarıya çıkarıldığı gerekçesiyle kurum içinde cadı avına başlaması ve bu şekilde kamunun malına sahip çıkan onurlu insanlar üzerinde baskı kurmaya çalışılması manidar bulundu.

YOLSUZLUKLA BÖYLE Mİ MÜCADELE EDİLİYOR?

900 tonluk nohut peşkeşini çekenlere karşı hiçbir işlem yapılmazken, nohut peşkeşini ortaya çıkarmak için faturayı basına sızdıranlarla ilgili çalışma başlatılması, “Yolsuzlukla böyle mi mücadele ediliyor?” sorunu akıllara getirdi. Diğer yandan kurum içinde cadı avı başlatılarak, peşkeş ve yolsuzluğa karşı olan çalışanların sindirilmeye çalışılması da dikkat çekti.