Resmi Gazete’nin 30 Aralık 2023 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığının “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Hazine Faiz Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar” önceki gün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Halen geçen yılın prim desteğini alamayan çiftçi var! 1000 lirada 20 litre kaybetti! Halen geçen yılın prim desteğini alamayan çiftçi var! 1000 lirada 20 litre kaybetti!

Hazine destekli (sübvansiyonlu kredilerde) miktarlar artırıldı. Buna göre sübvansiyonlu traktör kredilerin limitleri de yükseltildi. Sübvansiyonlu krediler Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınacak.

TRAKTÖR ALIMINDA KREDİ LİMİTİ 2 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI!

Hazine destekli traktör kredisinin üst limiti 1 milyon liradan 2 milyon liraya çıkarılırken, faiz indirimi yüzde 25 olacak.

YURT İÇİ TRAKTÖR ALIMINA İLAVE FAİZ İNDİRİMİ YAPILACAK

Traktör kredilerinde mevcut yüzde 25 faiz indirimine ilave olarak yurt içinde üretilen traktör alımına yüzde 25 faiz indirimi daha uygulanacak. Birinci derecede tarımsal amaçlı örgütlerin traktör alımına ilave yüzde 10 daha faiz indirimi uygulanacak. Buna göre traktör kredisinde faiz indirimi en fazla yüzde 60 olacak.