2022 yılı katı organik organomineral gübre desteği ne kadar? Bilindiği üzere katı organik organomineral gübre desteği, 2022 üretim yılı için dekara 20 TL ödeme yapılacak.

KATI ORGANİK-ORGANOMİNERAL GÜBRE DESTEĞİNİN UYGULAMA ESASLARI 

Katı organik-organomineral ürünler, katı organik toprak düzenleyici ürünler ile kaplama gübre ve fermantasyon sonucu elde edilen organik gübre kullanan çiftçilere yönelik destekleme uygulama esasları ve bu ödemeden yararlanmak isteyen çiftçiler ile ilgili hususlar şu şekilde:

a) GTS’de 1/9/2021-31/8/2022 tarihleri arasında satış kaydı yapılan katı organik-organomineral ürünler, katı organik toprak düzenleyici ürünler ile kaplama gübre ve fermantasyon sonucu elde edilen organik gübreler için 2022 üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı çiftçilere arazi varlığı ile orantılı olarak dekar başına destekleme ödemesi yapılır.

b) Bakanlıktan tescil belgeli olan katı organik-organomineral ürünler, katı organik toprak düzenleyici ürünler ile kaplama gübre ve fermantasyon sonucu elde edilen organik gübreler destekleme kapsamındadır.

Bakan Yumaklı'dan 9 milyar liralık mazot gübre desteği ödemesi ile ilgili açıklama! Bakan Yumaklı'dan 9 milyar liralık mazot gübre desteği ödemesi ile ilgili açıklama!

c) Katı organik ürünler için 150 kg/da, katı organik toprak düzenleyici ürünler için 100 kg/da, katı organomineral ürünler ve kaplama gübre için 20 kg/da, fermantasyon sonucu elde edilen organik gübre için 150 kg/da asgari kullanım olmalıdır.

(2) 2022 üretim yılında katı organik-organomineral gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçilerin bu taleplerini 30/12/2022 tarihi mesai bitimine kadar il/ilçe müdürlüklerine yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor.