Tarım İl Müdürü: Çiftçilerin prim desteklerini daha kolay alabilecekleri bir yöntem üzerinde çalışıyoruz! Tarım İl Müdürü: Çiftçilerin prim desteklerini daha kolay alabilecekleri bir yöntem üzerinde çalışıyoruz!

Kırsal kalkınma destekleri makine ekipman alımı kapsamında; kendisine ait en az 3 dekar arazisi, 2 dekar serası, 3 dekar bağ-bahçesi, 2 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip olan çiftçilere sabit veya el arabası üzerinde insan gücüyle taşınabilen tabancalı küçük tip pülverizatörler ile ULV cihazları ve her türlü sırtta taşınan pülverizatörler için % 50 hibe desteği verilecek.

Başvurular 09.12.2022 - 20.01.2023 tarihleri arasında veri giriş sisteminden yapılacak.

Ayrıca traktöre üç noktadan bağlı, diğer araçlarla çekilen büyük tip pülverizatörler ile ULV cihazları için de kendisine ait 15 dekar arazisi, 10 dekar serası, 10 dekar bağ-bahçesi, 10 dekar süs bitkileri arazilerinden herhangi birine sahip ve traktörü olan çiftçilere hibe desteği verilecek.

Hibe desteğine en az 1 yıldır Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler başvuru yapabilirler. Makine için belirlenen referans fiyatlara göre hibe desteği verilecek.