Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlıkların fiyatları da netleşti. Küçükbaş kurbanlıklar 2500 liradan, büyükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 30 bin liradan başlıyor. Yaşanan hayat pahalılığı kurbanlıkların fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Hayvan sahipleri özellikle bayram ikramiyesine büyük umut bağlamış durumda. Bayram ikramiyesi yükseltirse, bunun hayvan pazarlarına olumlu yansıması bekleniyor. Peki 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar kaç liradan satılıyor? A101, Migros, CarrefourSa, BİM gibi market zincirleri kurbanlıklar için kaç lira fiyat belirledi? Kurban ibadetini, marketlerin kurbanlık hizmeti ile yerine getirmek isteyen vatandaşlar, marketler arası fiyat araştırması yapıyor.  

Kurbanlık fiyatları belli olurken, CarrefourSA, Migros ve A101 marketlerde küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların ne kadar olduğu araştırılıyor. Marketlerde kurbanlıklar, adrese teslim, mağazadan teslim ya da bağış yöntemiyle kesilebiliyor. Peki, Migros, A101, CarrefourSA 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş, büyükbaş kurbanlık fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? İşte haberin detayları...

A101, Migros, CarrefourSA 2022 kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla zincir marketlerde kurbanlık satışı hızlanırken, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatları duyuruldu. İşte marketlerin 2022 kurbanlık fiyatları:

MİGROS KURBANLIK FİYATLARI 2022

Migros marketlerde kurbanlık fiyatları şu şekilde:

Koç en az 12 KG: 2.995 TL (Bağış Kurban fiyatı: 2.495 TL)

Büyükbaş 1/7 hisse en az 25 kg: 4.595 TL (Bağış kurban fiyatı: 4.095 TL)

Koç kıvırcık en az 16 kg: 3.595 TL (Bağış kurban fiyatı: 3.095 TL)

MİGROS KURBAN SÜRECİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

1.Satın Alma: Ülkemizin dört bir yanındaki yetiştiricilerden, kurbanlık vasıflarını taşıyan kurbanlıklar, veteriner hekimler tarafından özenle seçilir ve satın alma işlemi gerçekleşir.

2. Vekalet: Dini vecibelerin yerine getirilmesi amacıyla Migros mağazalarından ya da www.migros.com.tr üzerinden verilen kurban siparişi sırasında yetkililer vekil tayin edilmiş olur. www.migros.com.tr üzerinden, kurban satışı esnasında kurbanlık ürünün içeriğinde yer alan "kimin adına veya kendi adına kesilecek" alanını doldurulur.

Kurbanlık fiyatları 2022: A101, Migros, CarrefourSA 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş, büyükbaş hisse fiyatı...
3. Kesim Öncesi: Kurbanlıkların canlı muayenesi ve resmi kurum tarafından verilen sağlık raporlarının kontrolleri, veteriner hekimler tarafından kesim öncesi yapılır. Kesim sonrası, kurbanlıkların karkas ve iç organları veteriner hekimler tarafından %100 muayene edilir.

4. Kesim: Kurban kesimleri; yasal mevzuat ve standartlarına uygun, onaylı kesimhanelerde yapılır. İslami kurallara uygun olarak bayram namazını takiben, diyanet temsilcisi ve noter huzurunda isim okunarak kesilen kurbanlıklar genel hisse kolisi olarak hazırlanır

5. Bilgilendirme: Kurbanınız kesildiğinde; kesim sırasına göre, sipariş formumuzda bulunan "kesim bilgisini iletilecek cep telefonu"nuza SMS olarak bilgi verilir.

6. Teslimat: Kesim sonrası karkaslar parçalamaya alınmadan önce soğuk odalarda dinlendirilir ve gereken sıcaklığa inmesi sağlanır. Bu nedenle; koç kurbanlıklar en erken bayramın 2.günü, büyükbaş kurbanlıklar da en erken bayramın 3.günü soğuk zinciri korunarak müşterilere teslim edilir.

7. Büyükbaş kurban kolileriniz için belirtilen en az 25 kg kemiksiz et miktarına sakatatlar dahil değildir. Kurbanınızdan çıkan deri, sakatatlar ve kemikler sizin adınıza hayır kurumlarına bağışlanır.

8. Migros'ta tüm kurban süreci, Migros Et Üretim İşletmeleri'nde ve Migros'un yönetimini üstlendiği anlaşmalı işletmelerde Migros personelinin kontrolündedir. Süreç boyunca görev alan tüm personelin yasal tüm gereklilikleri yerine getirilir ve gerekli olan tüm hijyen ve COVID-19 tedbirlerine uygun hareket edilir.

CARREFOURSA KURBANLIK FİYATLARI 2022

Kıvırcık Koç kurban paketi sakatat dahil en az 17 kg Et: 3.450 TL, Axess'e Özel 200 TL indirim

Büyükbaş kurbanlık hisse paketi 1/7 sakatat dahil en az 20 kg kemiksiz et 3.950 TL, Axess'e öel 200 TL indirim

Büyükbaş kurbanlık hisse paketi 1/7 hisse sakatat dahil en az 20 kg kemiksiz et 3.800 TL, Axess'e özel 200 TL indirim

Tüm kurbanlık seçimlerinde vade farksız 9 taksit imkanı bulunuyor.

A101 KURBANLIK FİYATLARI 2022

A101 ve BİM küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarını henüz açıklamazken, A101 büyükbaş kurbanlık hisse fiyatı olarak 3595 liradan işlem yapılabiliyor.