Kurban bayramı yaklaşırken, 2022 yılı kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Kurban Bayramı bu sene 9 Temmuz’da başlayacak. Müslümanlar bu bayramda kurban kesme ibadetini yerine getirecekler. Ancak vatandaşlar bu yıl artan fiyatlardan dolayı kurban kesiminde ciddi zorlanacaklar.

DİYANET VE KIZILAY'IN KURBANLIK BAĞIŞ FİYATLARI KURBANLIK FİYATLARINI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Bu yıl artan fiyatlardan dolayı kurbanlıklar el yakarken, kurban kesecek vatandaşlar kurban fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Kızılay’ın belirleyeceği vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, kurbanlık fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelini yurtiçi 1125 lira, yurt dışında ise 925 lira olarak açıklamıştı. Vekalet yoluyla kurban kesim bedelini bu yıl artan fiyatlardan dolayı yüzde 100 artış yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, kesim bedelini yurt içi 2 bin 250 lira, yurt dışı için bin 800 lira olarak açıkladı. 

PEKİ KURBANLIK FİYATLARI 2022 NE KADAR?

Vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yüzde 100 artması demek, geçen yılına göre kurbanlıkların en az bu kadar artması anlamına geliyor. Ancak vekalet yoluyla kurban kesim bedeli genellikle piyasa fiyatlarının altında belirlenirken, vatandaşın keseceği kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100’ün üstünde olacağını gösteriyor. 

Diğer yandan Türk Kızılay bu yıl kurban vekâleti fiyatlarının yurtiçi için 2 bin 475 lira, yurtdışı için 1475 lira olacağını açıkladı. Yurtdışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 175 dolar veya 165 Euro, diğer ülkeler için ise 110 dolar veya 100 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek. Türk Kızılay’ın Sütlüce’deki merkezinde açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Hedefimiz yurtiçinde 42 bin, yurtdışında 100 bin hisse olmak üzere toplamda 142 bin hisseyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak. Türkiye dahil 22 ülkede bu organizasyon gerçekleşecek. 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. 81 ilde Türkiye genelinde 1.5 milyon kişiye kurban eti ulaştırma planı yapılmış durumda’’ dedi.

Vekâletler bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr mobil uygulama, 168 Kızılay ücret danışma ve bağış hattı, PTT İşlem merkezleri ve Kızılay şubelerinden verilebilecek.

ALİ ERBAŞ VEKALET YOLUYLA KURBANLIK FİYATLARINI AÇIKLADI

‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla düzenlenen ‘2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun tanıtım toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, burada yaptığı konuşmada, “Amacımız, kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, kurban ibadetinin dini esaslara göre eda edilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamaktır” dedi.

MAZLUM VE MUHTAÇ KARDEŞLERİMİZE MİLLETİMİZİN YARDIM ELİNİ ULAŞTIRACAĞIZ

Erbaş, bu yıl vekâlet yoluyla kesilecek kurban fiyatları konusunda şunları söyledi: “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş temasıyla başlattığımız organizasyon ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimizin destek ve teveccühüyle daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurtiçinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurtdışında kestirmek isteyenler için ise bin 800 lira olarak belirledik.