Adana’da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 2023 yılı 1. Hibe programı yoksul ve çok yoksul hanelerin desteklenmesi ilanı yayınlandı. Proje kapsamında Adana’nın Aladağ, Feke, Pozantı ve Saimbeyli 1 ilçelerinde ceviz yetiştiriciliği yapan üreticilere 11 adet yüzde 100 hibeli ceviz soyma makinesi verilecek.

Hayvancılıkta yetiştiriciler bu duyuruyu bekliyordu! Buzağı desteği icmalleri askıda! Hayvancılıkta yetiştiriciler bu duyuruyu bekliyordu! Buzağı desteği icmalleri askıda!

yoksul_cok_yoksul_uzatma

Adana’da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yoksul ve çok yoksul üreticilerinin desteklenmesi maksadıyla  ceviz yetiştiriciliğinin yapıldığı ilçelerde üreticiye  11 adet ceviz soyma makinesi verilecek.

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilanda ceviz soyma makinesi hibe desteği  ile açıklamalar yapıldı .

Bu hibe çağrısı ile Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Ceviz Soyma Makinası temin edilerek üreticilere teslim edilecektir. Proje bölgesinde Ceviz üretimi önemli bir gelir kaynağı.

Hibenin içeriği

Bu destek kapsamında sadece proje bölgesinde yaşayan ve başvurusu uygun bulunan her bir yatırımcıya bir (1) adet olmak üzere toplamda 11 adet Ceviz Soyma Makinası verilmesi hedefleniyor. 

Başvuru Tarihleri

Başvuru Başlangıcı    : 06 Mart 2023    Saat : 08:00

Başvuru Bitişi             : 28 Nisan 2023   Saat : 17:00

Nasıl başvuru yapılır?

Aladağ, Feke, Pozantı,Saimbeyli,Karaisali,Tufanbeyli İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri şahsen yapılmaktadır.

Ceviz Soyma makinesi ne işe yarar?

Ceviz soyma makinesi sayesinde dışındaki kabuktan hızlı kurtulan cevizler, çabuk kuruyup pazara uygun, kaliteli olmaktadır. Ceviz soyma makinesini verileceği çok yoksul ve yoksul dezavantajlı grup proje bölgesindeki ceviz üreticilerine hizmet edecek ve aile bütçelerine de bir katkı sağlayıp daha fazla gelir elde etmeleri amacıyla Ceviz soyma makinesi alımlarının bu hibe programı ile desteklenmesi sağlanacaktır.