CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Yozgat Sarıkaya’da şeker pancarı üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

ANKA’nın aktardığı habere göre Adem, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi ve çevresindeki köylerdeki şekerpancarı üreticilerin ellerindeki şeker pancarını günlerdir fabrikaya teslim edemediklerini için sokaklarda kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluştuğunu, eğer yağışlar artarsa çiftçinin tüm emeğinin yine heba olacağını söyledi.

TARLADAN NASIL GÖTÜRECEĞİM

40 bin ton kadar şeker pancarının tarlalarda bekletildiğini, yağmurla beraber mahsulün çürüme ihtimaline değinen bir çiftçi, "Bir aylık hava durumuna bakıyorum sürekli yağış. Ben bunu tarladan nasıl götüreceğim ben şu anda onu düşünüyorum" dedi

BÜYÜK BİR MAĞDURİYET YAŞIYORLAR

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

CHP’li Adem, "Yozgatın Sarıkaya ilçesi ve çevresindeki kasaba ve köylerdeki şeker pancarı üreticileri, Sorgun Şeker Fabrikası’nın alım işlemlerini başlatmaması ve sürecin gecikmesi sebebiyle büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Aralık ayı bitmek üzere hala tarlalardan sökülmüş şeker pancarı fabrikaya gitmeyi bekliyor. Ayrıca, Sarıkaya ilçesi ve köylerinde üretilen şeker pancarının yerine Konya bölgesinden getirilen ürünlerin tercih edilmesi, bölgedeki çiftçiler arasında ciddi bir soruna neden oluyor" ifadelerini kullandı.